Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer: - Det norske samfunnet bør forberede seg på skoleskyting

Nye trusler.

TRUSLER FOR 2016:  Justisminister Anders Anundsen vil være forberedt på nye, mulige alvorlige hendelser. Foto: Lars Eivind Bones
TRUSLER FOR 2016: Justisminister Anders Anundsen vil være forberedt på nye, mulige alvorlige hendelser. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen sender i dag ut en pressemelding i forbindelse med den årlige Nasjonalt risikobilde-rapporten.

Hvert år beskriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap , i samarbeid med andre fagmyndigheter og eksperter, alvorlige hendelser som det norske samfunnet må være forberedt på å møte.

I år er de nye områdene Dirketoratet mener det norske samfunnet bør planlegge for matbåren smitte og skoleskyting.

- Det har ikke vært tilfeller av skoleskyting i Norge, men vi har hatt utbrudd av matbåren og vannbåren smitte. Vi må være forberedt og analysene gir et godt grunnlag, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i pressemeldingen.

Målet er at nasjonale myndigheter skal ha klart tiltak dersom det skulle skje noe alvorlig. Scenariene de  eksempel et utbrudd av e-colibakterier i en barnehage, eller skoleskyting på et mindre sted i Norge.

Risikoanalysen for skoleskyting er basert på informasjon fra forskning, granskingsrapporter og medieomtale av skoleskytinger i andre land, skriver Dsb på sine nettsider.

I samme orientering i 2014 var de nye risikoområdene jordskjelv i Bergen, cyberangrep på ekom-infrastrukturen og brann i tunnel. I 2013 ble det advart mot mulig kvikkleireskred i byområder.