Elsparkesykler:

Advarer: - Ikke la deg friste

En leilighet i Tønsberg er ubeboelig etter brann i en elsparkesykkel. Dette må du være obs på, ifølge brannvesenet.

UBEBOELIG: En leilighet på Nes i Tønsberg er ubeboelig etter en brann. Brannvesenet mistenker at den oppsto i en el-sparkesykkel. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
UBEBOELIG: En leilighet på Nes i Tønsberg er ubeboelig etter en brann. Brannvesenet mistenker at den oppsto i en el-sparkesykkel. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 20.03 onsdag kveld rykket Vestfold interkommunale brannvesen (Vib) ut til melding om brann i en leilighet på Nes i Tønsberg.

De ble møtt av tjukk røyk, og fryktet en stund at brannen skulle spre seg til de tre andre leilighetene i firemannsboligen og til takkonstruksjonen.

Brannvesenet fikk imidlertid raskt kontroll på brannen, og klarte å isolere den til endeleiligheten hvor røykutviklingen begynte. Leiligheten er nå ubeboelig.

Da røykdykkerne gikk inn i leiligheten, fant de etter hvert en utbrent elsparkesykkel. Brannvesenet mistenker at det kan ha vært årsaken til brannen, og advarer nå norske forbrukere om å ta en rekke grep for å sikre seg mot liknende branner.

Advarer

I et Facebook-innlegg fra onsdag kveld gir brannvesenet eiere av elsparkesykler tre konkrete råd for å forebygge brann:

  1. Unngå lading innendørs.
  2. Vær alltid til stede ved lading.
  3. Ikke lad om natta.

Overfor Dagbladet konkretiserer vaktleder Hans-Otto Schjerven rådene til norske forbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer