Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Advarer: - Ikke tro på det

Viruset er «farligere enn noen gang», ifølge Harvard,

ADVARER: Eksperter ved Harvards folkehelseinstitutt advarer. Foto: (NIAID-RML via AP)/NTB Scanpix.
ADVARER: Eksperter ved Harvards folkehelseinstitutt advarer. Foto: (NIAID-RML via AP)/NTB Scanpix. Vis mer

Eksperter på folkehelse fra universitetet Harvard i USA advarer mot alle påstander om at coronaviruset er mindre farlig nå. I en pressemelding som kommer fra Harvard står det at viruset er «farligere enn noen gang», ifølge nettavisa Boston.com.

Institusjonen poengterer at selv om antall dødsfall, med covid-19 som årsak, er på vei ned i flere stater i USA den siste tida, så betyr ikke det at de ikke vil kunne gå opp igjen.

IKKE SMIL: President Donald Trump så ikke glad ut da han kom hjem til Det hvite hus fra folkemøtet i Tulsa. Foto/video: AP Photo/Patrick Semansky / Twitter Vis mer

Tall på sykehusinnleggelser og dødsfall vi ser i dag er bare et bilde på hvor viruset var for noen uker siden, heter det i uttalelsen.

Misforstås

Videre skriver de at økning av smittetilfeller i flere stater i USA overskygges av nedgang i dødsfall og innleggelser. Stater som Arizona, Florida, og Texas har en økning i antall sykehusinnleggelser, mens dødstallene i New York, New Jersey og Massachusetts er lavere enn tidligere, og dette fører til misforståelser om hvordan pandemien fungerer.

RESTRIKSJONER: Disney World åpnet igjen lørdag etter å ha vært stengt siden mars. Foto: Joe Burbank / AP / NTB scanpix Vis mer

- Det tar tid for viruset å jobbe i kroppen til en person. Det er derfor det kan gå opp mot ei uke før man merker symptomer hvis man er smittet.

Ifølge tall fra Johns Hopkins Universitetet har flere enn 132 000 mennesker dødd i USA siden pandemiens første utbrudd.

Sprengt kapasitet

I Florida, som er en av statene hvor smitten vokser raskest, er nesten halvparten av alle akuttmottak nesten fulle, skriver BBC.

Akuttmottakene ved 95 sykehus var minst 90 prosent fulle torsdag, ifølge helsemyndighetene i Florida.

Jackson Memorial Hospital i Miami er blant dem som nå opplever full kapasitet og er det største akuttmottaket i delstaten.

- Det begynte med én covid-etasje og nå har vi et fjerde område, sier medisinsk direktør Andrew Pastewski ved sykehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!