Corona i Sverige:

Advarer: - Slutt å feste

På flere svenske vinterdestinasjoner har smittetallene skutt fart etter den siste tidas vinterferie. Nå ber smittevernlegen skituristene om å droppe festen.

POPULÆRT: Åre er en av Sveriges mest populære skidestinasjoner, men også her øker smittetallene etter vinterferien. Her fra Åre nyttårshelgen. Foto: Pontus Lundahl / TT / AFP / NTB
POPULÆRT: Åre er en av Sveriges mest populære skidestinasjoner, men også her øker smittetallene etter vinterferien. Her fra Åre nyttårshelgen. Foto: Pontus Lundahl / TT / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Sverige har, i likhet med Norge, hatt vinterferie de siste ukene. Det har ført til et storinnrykk av skihungrige svensker til fjells.

Men også i Sverige er smittetallene på vei opp igjen, og skidestinasjonene er intet unntak.

Før den siste helga i vinterferien for blant andre Stockholmere, bes nå skituristene om å ta ansvar.

Det melder Expressen.

- Urovekkende

Onsdag brøt politiet opp en fest med omkring hundre personer i den populære skidestinasjonen Åre i region Jämtland. Flere ansatte ved ulike arbeidsplasser i tettstedet skal også ha fått påvist smitte, skriver Expressen.

Også i Vemdalen i samme svenske län skal et hotell ha blitt stengt ned etter ett coronautbrudd. Da hadde et titall ansatte fått påvist smitte.

Smittevernlege i region Jämtland og Härjedalen, Annika Ersson, forteller til Expressen at det gjerne er unge arbeidstakere ved disse skistedene, og at de ofte har et svært sosialt liv med mange nærkontakter.

I tillegg bor de gjerne flere sammen.

- Det forekommer store fester her. Det er kanskje ikke unikt for Åre at dette skjer i vinterferien, men det er veldig urovekkende, sier Ersson til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer