Advarer - venter store bølger og sterk vind

Tøffe sjøforhold omtrent i hele Norge fredag.

UTFORDRENDE: Her herjer ekstremværet Knud i Oslofjorden i 2018. Fredag ventes sterk vind og høye bølger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTFORDRENDE: Her herjer ekstremværet Knud i Oslofjorden i 2018. Fredag ventes sterk vind og høye bølger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er varslet at det i Ytre Oslofjord skal blåse godt fredag, og Meteorologene advarer om at det kan bli opptil tre til fire meter høye bølger.

Fredag kveld varsler Redningsselskapet at vind og sjø tar seg kraftig opp.

- Mange båter har søkt ly, men sjekk anker og fortøyning en ekstra gang før regnet og vinden øker enda mer, melder de på Twitter.

- Vær oppdatert

Tanja Krangnes, pressevakt i Redningsselskapet, opplyser i 19-tida at de ikke har hatt noen større hendelser som følge av værforholdene i Ytre Oslofjord.

- Vi har ei redningsskøyte fra Tønsberg ute på patrulje, men det er ikke meldt om sspesielle hendelser ennå, sier hun til Dagbladet.

Krangnes oppfordrer båtfolket til å holde seg oppdatert på været.

- Vi håper flest mulig holder seg på land, men i tilfelle folk likevel drar ut, skal de vite at vi er klare for innsats, sier hun - og understreker at båtfolket generelt er flinke til å handle etter forholdene.

Varsel på Vestlandet

Det er også sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast på Vestlandet. Varselet gjelder fra ettermiddagen, og er ventet å avta fredag kveld/natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer