Advarer amerikanere i utlandet

USA frykter et angrep mot interesser i utlandet i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet i Washington sendte i dag ut en "verdensomspennende advarsel" der amerikanske statsborgere og ansatte i amerikanske selskaper blir advart mot ny terror på toårsdagen for 11. september.

- Det er økende tegn på at al-Qaida forbereder seg på å angripe amerikanske interesser i utlandet, skriver departementet.

Myndighetene mener terrornettverket planlegger aksjoner som kan bli "mer ødeleggende" enn flykapringene som endte med nær 3.000 drepte i New York, Pentagon og Pennsylvania.

- Myndighetene er sterkt bekymret for for sikkerheten til amerikanske borgere i utlandet, heter det i advarselen. - Vi oppfordrer våre statsborgere til å vise den største aktsomhet, heter det videre.

Departementet opplyser at sikkerheten er skjerpet ved offentlige bygninger og installasjoner og at noen kan bli midlertidig stengt.

USA minner om at al-Qaida og grupper som samarbeider med nettverket de siste månedene har gått til angrep i Saudi-Arabia, Marokko og Indonesia.

- Derfor antar vi at mål i Europa eller Asia kan bli mål for neste angrepsrunde, kanskje i tid nær toårsdagen for angrepet 11. september.Les mer på CNN