Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer amerikanske flyselskaper mot skobomber

Sikkerhetsdepartementet i USA mener trusselen har sammenheng med OL i Sotsji.

SKOBOMBE: Denne skoen ble brukt av Richard Reid, da han i 2001 skal ha forsøkt å antenne en bombe i skoen på et fly fra Paris til Miami. Foto: AP Photo/ABC News/NTB Scanpix
SKOBOMBE: Denne skoen ble brukt av Richard Reid, da han i 2001 skal ha forsøkt å antenne en bombe i skoen på et fly fra Paris til Miami. Foto: AP Photo/ABC News/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerhetsdepartementet i USA (Homeland Security) har ifølge NBC News informert flere amerikanske flyselskaper om en potensiell ny trussel og oppfordret selskapene til å være ekstra oppmerksomme på fly fra utlandet på vei til USA.

NBC News skriver at de har snakket med flere troverdige kilder som advarer mot mulige forsøk på å angripe passasjerfly ved å ha sprengstoff skjult i skoene.

Meldingen som ble sendt fra Sikkerhetsdepartementet til flyselskapene oppfordrer sikkerhetsvakter til å sjekke alle slags sko ekstra godt for eksplosiver.

Kildene sier den nye informasjonen de har mottatt ikke sikter deg inn mot et bestemt flyselskap, land eller tid.

- De er ingen indikasjon på en spesifikk plan, opplyser dem til NBC News.

Oppfordet til økt sikkerhet Etter å ha vurdert sikkerhetsrisikoen, rådet Sikkerhetsdepartementet flyselskapene tidligere i dag om den mulige trusselen og oppfordret til strengere sikkerhetssjekker på flyreiser til USA.

En av kildene beskrev bekymringsnivået for denne nye informasjonen som moderat.

- Dette er en påminnelse om vi er under konstant trussel og et råd til flyselskapene om å være oppvakte, sier kilden.

De sier videre at denne trusselen er relatert til OL i Sotsji.

- Sikkerhetsdepartementet deler jevnlig relevant informasjon med nasjonale og internasjonale partnere om ny informasjon vi får, da vi jobber med å holde reisende trygge, skriver departementer i en e-post til NBC News.

- Vårt sikkerhetsapparat inneholder en rekke tiltak, både synlige og usynlige, som er informert om den nyeste informasjonen. Som alltid fortsetter Sikkerhetsdepartementet med å tilpasse seg til et stadig økende trusselnivå, står det videre i e-posten.


Hele Norges coronakart