Leppefillere:

Advarer andre etter leppe-krise

- Det føltes som om leppene mine skulle sprekke når som helst.

VOLDSOMME LEPPER: Så fort alle leppe-injeksjonene var satt, kjente 23-åringen at leppene begynte å vokse. Foto: Jam Press
VOLDSOMME LEPPER: Så fort alle leppe-injeksjonene var satt, kjente 23-åringen at leppene begynte å vokse. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

Ruby (23) fra Newcastle-upon-Tyne i Storbritannia er en av mange kvinner som har tatt såkalte leppefillere.

En filler er en gelé som injiserer i huden i små mengder, for å «gjenopprette struktur og fylde i huden eller leppene», ifølge den private klinikken Aleris.

Slike fillere lages blant annet av hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen vår.

- Måtte løses opp

Behandlingen kan korrigeres - eller reverseres - ved å sprøyte inn et enzym som løser opp hyaluronsyregeleen, ifølge Lommelegen.

For Rubys del var det gått litt tid siden forrige gang hun fikk fillers, og geleen hadde flyttet seg fra injeksjonsstedet til et annet sted i leppa.

Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

- Jeg tok ganske mange injeksjoner i leppa for over to år siden, så leppene mine hadde mistet formen sin og fillerne flyttet på seg, sier hun til nyhetsbyrået Need to Know.

DUCKFACE: Ruby delte bilder av seg selv til skrekk og advarsel for andre. Noen mente at hun liknet på Donald Duck. Foto: Jam Press
DUCKFACE: Ruby delte bilder av seg selv til skrekk og advarsel for andre. Noen mente at hun liknet på Donald Duck. Foto: Jam Press Vis mer

Derfor booket hun seg en ny time, i håp å få mer definerte og fyldige lepper.

- Jeg fikk beskjed om at leppene mine var for fyldige, og at jeg måtte få løst opp den gamle fillergeleen og begynne på nytt, sier 23-åringen.

- Vansiret for alltid?

Etter den første injeksjonen merket hun at leppene begynte å hovne opp.

- Da sykepleieren var ferdig med alle injeksjonene, ble leppene mine bare større og større. Da ble hun bekymret, sier 23-åringen.

På dette tidspunktet sto Rubys mor og ventet på parkeringsplassen utenfor. Nå kom pleieren ut sammen med Ruby, med en klar beskjed:

- Hun sa jeg måtte kjøres rett til sykehuset. Det var grusomt, sier hun.

23-åringen sier hun ikke kjente så mye smerte, men at presset fra hevelsen var «ekstremt».

- Det føltes som om leppene mine skulle sprekke når som helst. Jeg var redd for at jeg skulle bli vansiret for alltid, og at hevelsen aldri skulle gå vekk.

- En «advarsel»

Hevelsen begynte å spre seg til kjeven, kinnene og nesa. Ruby forteller at mora kjørte henne til nærmeste sykehus i ren panikk.

- Så fort vi kom fra, løp jeg rett til hovedavdelingen mens mora mi registrerte meg. De behandlet meg umiddelbart fordi jeg hadde så store hevelser.

Ruby ble medisinert med steroider og antihistaminer på sykehuset. Samtidig fikk hun beskjed om at hun hadde vært veldig heldig, og at dette kunne ha endt mye verre.

- De sa det var bare flaks at jeg ikke hadde fått anafylaktisk sjokk, og at de første reaksjonene vanligvis er en «advarsel» - de framtidige kan bli mye verre.

UTEN FILLER: Slik ser Ruby ut uten leppefillere. Det er nå gått to år siden den dramatiske hendelsen. Foto: Jam Press
UTEN FILLER: Slik ser Ruby ut uten leppefillere. Det er nå gått to år siden den dramatiske hendelsen. Foto: Jam Press Vis mer

Et anafylaktisk sjokk, eller et allergisk sjokk, er en potensiell livstruende tilstand og krever øyeblikket hjelp, ifølge Lommelegen.

- Et slikt sjokk oppstår når man blir utsatt for noe man er allergisk for, og deretter utvikler en sterk allergisk reaksjon, med blodtrykksfall og svikt av hjertets pumpefunksjon, skriver nettstedet.

- Ikke verdt det

Ruby ble liggende på sykehuset i rundt seks timer før hun ble skrevet ut igjen. Men det skulle ta ytterligere to uker før hevelsen forsvant.

- Heldigvis skjedde dette mens vi fremdeles måtte bruke masker, så jeg kunne dekke meg til når jeg trengte det.

Hendelsen skjedde den 5. desember 2020. Etter den skremmende opplevelsen tror ikke Ruby hun kommer til å ta leppefillere igjen.

- Jeg savner å ha form og fylde på leppene mine. Men det er rett og slett ikke verdt det, på grunn av risikoen. Nå ser jeg heller på andre måter å behandle leppene mine på, som ikke innebærer injeksjoner.

Nylig delte Ruby en TikTok-video om sin dramatiske erfaring med leppefillers, som endte opp med å gå viralt.

- Donald Duck

I videoen deler hun en rekke bilder av seg selv, der man tydelig kan se at hevelsen forverret seg på vei til sykehuset. Hittil har 2,6 millioner sett klippet, og mange har reagert med sjokk og vantro:

- Donald Duck, sa du?, skriver én.

En annen skriver at hun likner på en tegneseriefigur.

- Å herregud, jeg håper det går bra med deg. Dette er grunnen til at jeg er redd for å ta leppefillers, skriver en tredje.

EKSTREMT: Natasha Crown har allerede utført fem rumpeoperasjoner. Nå planlegger hun sin sjette. Video: Instagram / Youtube / DailyStar. Reporter: Celina Morken Vis mer

En fjerde berømmer Ruby for å ha delt bildene:

- Ruby forventet ikke at Tiktok-videoen skulle gå viralt. Men er glad for at den vil hjelpe til med å spre kunnskap om farene ved leppefillere, slik at andre blir påminnet om å være forsiktige.

Vil advare andre

Ruby selv sier at hun ikke hadde noen følgere da hun postet videoen, og heller ikke fulgte noen andre. Hun hadde derfor ikke forventet at noen kom til å se videoen i det hele tatt.

Nå vil hun advare andre som vurderer å ta samme behandling som henne:

- Hvis leppene dine blir røde eller klumpete, ikke velg behandlingen som løser opp leppefillerne. Det er ikke verdt det, sier 23-åringen.

Videre anbefaler hun alle som likevel har tenkt å gjøre det om å dra til en profesjonell og pålitelig behandler - helst en med medisinsk bakgrunn.

- Sørg for at de tester stoffet på huden din først, så du er sikker på at du tåler det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer