Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer Ap mot makt

Jens Stoltenberg bør ikke gripe regjeringsmakt i denne stortingsperioden, selv om det skulle oppstå en regjeringskrise, mener LO-leder Gerd-Liv Valla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror ikke det ville være klokt for Jens å ta regjeringsmakt nå. Han bør jobbe langsiktig fram mot valget i 2005 og satse på at Stortinget får en sammensetning som gjør det mulig i styre langsiktig, sier Valla til Dagbladet.

- Hvis KrF skulle hoppe ut av regjeringen og støtte en Ap-regjering, vil situasjonen være en annen. Men det er ingen signaler om at KrF vil gjøre det. Og med mindre KrF foretar et klart brudd med Høyre, vil det ikke være noe stabilt grunnlag å regjere på for Ap. Men det betyr heller ikke at Ap skal være noe støtteparti for denne regjeringen, sier Valla til Dagbladet.

Mistrives

Stoltenberg har også en rekke ganger sagt at han ikke ser noe styringsgrunnlag for Ap i denne stortingsperioden. Samtidig er det heller ingen tvil om at han mistrives i opposisjon.

Etter regjeringens opplegg for omkamper om kostbare vedtak opposisjonen har gjort, og Ap's, SVs og Frp's fordømmelse av revidert nasjonalbudsjett, kan man ikke utelukke en regjeringskrise før sommerferien. Hvis regjeringen overlever våren, er det trolig slutt på Frp's lyst til å redde Bondevik-regjeringen.

LO-lederen fraråder uansett Stoltenberg å ta på seg regjeringsansvar før valget.

Som leder av valgkomiteen på Ap-landsmøtet i fjor høst refset hun krefter i partiet etter nestlederbråket. Hun valgte å bryte tradisjonen med at LO-lederen sitter i Ap's sentralstyre. Det er Valla fornøyd med.

Sint på flytting

- LO og Ap er to selvstendige organisasjoner som ikke er enig i alt. Jeg er for eksempel veldig misfornøyd med Ap's støtte til flytting av tilsynene, sier Valla.

LO-lederen mener ellers at Ap i opposisjon er blitt et tydeligere parti.

- Nå er det blitt klarere hvem Ap er til for, sier Valla.

DØRA PÅ GLØTT: Gerd-Liv Valla åpner for ny EU-debatt i LO når EØS-avtalen evalueres i 2005. Inntil da bør også Ap vente med å gripe makten, mener hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media