ALVORLIG FEIL: Politiet i Avon, Ohio i USA ble varslet om et IS-medlem i USA. En rekke tungt væpnede politimenn aksjonerte mot mannen. Påkjenningen ble så stor for den uskyldige mannen, at han etterhvert besvimte. Video: Avon Politidistrikt Vis mer

Advarer befolkningen mot å «kle seg arabisk» i utlandet

Emiratene protesterer mot USA, etter at en 41 år gammel mann ble mistenkt for å tilhøre IS - på grunn av klesdrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De forente arabiske emirater ber landets innbyggere om å unngå å kle seg i tradisjonelle arabiske klær, med lang kjortel, hodetørkle og pannebånd, på reiser i utlandet.

Det skjer dager etter at en 41 år gammel mann fra Emiratene ble arrestert på et hotell i byen Avon i den amerikanske delstaten Ohio, etter at et familiemedlem til en resepsjonist ved hotellet hadde ringt politiet og beskrevet mannen som et IS-medlem.

- Han har hodetørkle, flere telefoner og sverger troskap til IS, skal resepsjonistens søster ha fortalt i en nødsamtale.

En video av arrestasjonen, frigitt av politiet i Avon, viser tungt bevæpnet politi som tvinger mannen ned på bakken. Mannen spør politiet gjentatte ganger hva han har gjort, uten å få svar.

- De var brutale med meg. Jeg fikk flere skader, og blødde etter den voldsomme arrestasjonen, sier han til avisa The National.

41-åringen ble løslatt da politiet innså at det hele var basert på en misforståelse. Kort tid etter at løslatelsen besvimte imidlertid mannen, før han ble kjørt til sykehus. Mannen har nå engasjert en advokat, og varsler rettslige etterspill, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Viseambassadøren kalt inn på teppet

- MOTBYDELIGE KOMMENTARER: Jerry Falwell Junior, president ved Liberty University i Virginia, ber sine studenter om å skaffe våpen for å stoppe terrorister. Guvernøren i Virginia kaller uttalelsen motbydelig. Video: VINnews Vis mer

Mannen var ikledd en lang hvit kjortel, og det tradisjonelle hodetørkleet kefije. Det skal ha vekket oppmerksomheten til resepsjonisten, som varslet familiemedlemmer om mannen.

- Jeg bruker alltid min tradisjonelle klesdrakt på utenlandsreiser, og har aldri opplevd noe som dette tidligere, sier han.

Regjeringen i De forente arabiske emirater har kalt USAs viseambassadør til landet inn på teppet. Han skal ha beklaget episoden, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Få dager etter hendelsene har også Emiratenes kommet med en oppfordring, der de ber republikkens innbyggere unngå å kle seg i tradisjonelle klesdrakter på utenlandsreiser.

- For å ivareta deres sikkerhet oppfordrer vi alle innbyggere om å ikke bruke tradisjonelle klær på reiser til utlandet, spesielt på offentlige steder, skriver landets innenriksdepartement på Twitter.

Politiet beklager

Avons borgermester Brian Jensen og byens politisjef Richard Bosley beklaget i et møte med mannen på søndag.

- Ingen fra politiet mente å være respektløse mot deg. Det var aldri vår intensjon. Det er veldig beklagelig at dette skjedde, for du skulle aldri ha havnet i denne situasjonen, sier politimesteren.

Borgermesteren Brian Jensen sier til ABC News at kvinnen som ringte politiet, nå risikerer å bli straffeforfulgt.

- Det ble rettet falske anklager mot deg, og det er beklagelig, sa Jensen.

- FORBY MUSLIMER: Donald Trump fortsetter å sjokkere og forarge i sin kamp for å bli Republikanernes neste presidentkandidat. Nå er Trumps første TV-reklame presentert. Video: NTB Scanpix Vis mer