Advarer «de som utnytter systemet»: - USA vil ikke lenger snu ryggen til

USAs president holdt avslutningstale for World Economic Forum i Sveits. Her refset han land som etter hans mening ødelegger den frie handelen.

DONALD I DAVOS: Donald Trump holdt avsluttende tale i Verdens økonomiske forum (WEF) i Sveits. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - USA først betyr ikke USA alene.

Slik lyder et utdrag av Donald J. Trumps avslutningstale for World Economic Forum i den sveitsiske byen Davos, ifølge Reuters.

Da presidenten kom på podiet, ble han gratulert av WEF-styreformann Klaus Schwab for sin skattereform i USA, og den framgangen Schwab forventer at reformen vil gi amerikanske bedrifter.

Skrøt av framgang

De ordene falt i god jord hos Trump.

- Tusen takk, Klaus. Det er et privilegium å være her, sa presidenten, før han la vekt på at han var i Sveits for å representere amerikanske interesser.

- Etter år med stagnasjon er den amerikanske økonomien igjen i vekst. Aksjemarkedet knuser rekord etter rekord. Det har gitt milliarder av dollar i ny rikdom, sa presidenten, før han la vekt på de nye jobbene skapt under hans regjeringstid.

- Vi er på nytt konkurransedyktige, sa presidenten, etter å først ha hevdet at «det aldri har vært et bedre tidspunkt for å investere i USA».

- Vil ikke snu ryggen til

Dette, ifølge presidenten, blant annet som følge av nedskjæringer i byråkratiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer