Advarer: Døde etter rumpeoperasjon

Melissa Kerr (31) døde på sykehus i Tyrkia, som følge av komplikasjoner under såkalt brasiliansk rumpeløft.

MISTET LIVET: Melissa Kerr. Foto: Handout / Facebook
MISTET LIVET: Melissa Kerr. Foto: Handout / Facebook Vis mer
Publisert

Melissa Kerr fra Gorleston i Norfolk i Storbritannia reiste til et privat sykehus i Istanbul for å operere rumpa i 2019, skriver aviser som BBC, Sky News og The Guardian.

Hun skulle ta et brasiliansk rumpeløft, som ifølge Aleris innebærer at man suger ut fett fra andre steder på kroppen, som deretter sprøytes inn i rumpa.

Kerr døde på sykehuset samme dag som hun gjennomførte operasjonen.

Denne uka ble det holdt en høring i byen Norwich, hvor rettsmedisinere delte ny informasjon om omstendighetene rundt operasjonen. De har også konkludert om dødsårsaken.

Fikk lite informasjon

De fastslår at Kerr døde etter at injisert fett kom inn i en vene (blodåre), beveget seg og blokkerte lungearterien. Det førte til at hun døde av blodpropp i lungene.

De kom også fram til at Kerr ble gitt begrenset informasjon om risikoen og dødeligheten forbundet med operasjonen.

Jacqueline Lake, rettsmedisineren med hovedansvaret for undersøkelsen, konkluderte med at Kerr døde som følge av det kosmetiske inngrepet, melder The Guardian.

- Sendt ut internasjonalt varsel

Lake uttrykker samtidig bekymring for folk som reiser utenlands for kosmetisk kirurgi.

- Vi har sendt ut et internasjonalt varsel til kirurger om den høye dødeligheten forbundet med denne prosedyren. Jeg er bekymret for at pasienter ikke blir gjort oppmerksomme på risikoen eller dødeligheten forbundet med en slik operasjon, sier Lake, før hun fortsetter:

RASER: Denne amerikanske turisten fikk høre det etter at hun kysset Den lille havfrue i København. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Kameraone Vis mer

- Jeg er bekymret for at det vil forekomme dødsfall i framtida, og jeg er av den oppfatning at dette kan forhindres ved hjelp av bedre informasjon.

Etterforskningen i saken så en rekke meldinger mellom Kerr og en ansatt på det private sykehuset før hun reiste til Tyrkia. Der betalte hun 3200 pund i kontanter for operasjonen, som tilsvarer 42 600 kroner.

Kerrs familie deltok på høringen over video.

I en tidligere uttalelse sa Kerrs familie at de var knust over tapet. De håper at folk overveier hva de er i ferd med å gjøre før de reiser til Tyrkia for kosmetiske operasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer