Medisin mot coronavirus

Advarer etter corona-lekkasje: - Uheldig

Nyhetene om «oppmuntrende» funn ved bruk av remdesivir sendte globale aksjer opp. Forskningsrådets direktør, som leder WHO-studie om coronabehandling, reagerer.

NYE FUNN: Overlege Knut Erik Hovda forteller om oppsiktvekkende funn hos pasienter som blir lagt inn med Covid-19. Video: OUS ved Anders Bayer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det pågår nå et verdensomspennende prosjekt for å forsøke å finne de mest effektive behandlingene mot sykdommen covid-19, som forårsakes av coronaviruset SARS-CoV2.

Legemiddelet remdesivir, som ble utviklet som et eksperimentelt legemiddel mot ebola, er blant dem som nå testes ut.

Legemiddelet er omtalt som blant de mest lovende for å behandle coronaviruset, men verdens forskningsmiljøer vet foreløpig lite om effekten.

- Uheldig

Nå har en lekkasje fra behandling med legemiddelet ved et sykehus i Chicago både sendt legemiddelfirmaet Gileads aksjer til himmels og ført til økning i amerikanske og globale aksjemarkeder.

Direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, som leder den globale - styringsgruppa for WHOs store studie om behandling, reagerer på optimismen og reaksjonene knyttet til funnene.

- Dette er anekdotiske funn, sier han.

- Det er uheldig når et sykehus bare gir en indikasjon på sin andel av en større studie å formidle dette. Det kan være tilfeldige variasjon mellom grupper og helt tilfeldig at det har gått slik på dette sykehuset. Vi må rett og slett vente på større studier, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer