Giftampuller

Advarer etter funn i turområde

- I hendende på uvitende, for eksempel barn, kan denne gi betydelige skader.

GIFTAMPULL: Iført verneutstyr ble ampullen, som trolig stammer fra andre verdenskrig, plukket opp av brannvesenet. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
GIFTAMPULL: Iført verneutstyr ble ampullen, som trolig stammer fra andre verdenskrig, plukket opp av brannvesenet. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag ettermiddag rykket politi og brannvesen ut til Rødstein-stranda på Husvik i Tønsberg, etter melding om funn av en mistenkelig gjenstand.

Gjenstanden viste seg å være en giftampulle, som trolig stammer fra andre verdenskrig.

- Disse ampullene dukker opp av og til og er sånn sett ikke noe nytt fenomen. Finneren gjorde det riktige, og varslet oss, sier operasjonsleder Merete Kvaal til Tønsbergs Blad.

- Varsle politiet

Brannvesenet tok seg av ampullen, som ble lagt i et lukket prøveglass og overlevert politiet på stedet. Det opplyser brannmester Sven Erik Anderssen på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

I samme innlegg advarer brannvesenet mot å ta plukke opp slike ampuller på egen hånd. Varsle heller politiet om eventuelle funn, oppfordrer de.

«Av og til dukker disse opp, finner du en eller flere merker du stedet og varsler politiet. Hele og uskadde ampuller utgjør ingen helserisiko. Det er først når de er åpne og innholdet er tilgjengelige at kjemikaliene kan utgjøre en helserisiko, for eksempel ved innånding, svelging eller kontakt via hud og øyne.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer