Advarer etter Tesla-tyveri: - Profesjonelle tyver

Forsvant i løpet av natta. - Svært vanskelig å finne dem igjen, sier politiet.

STJÅLET: To Tesla S, slik som den svarte bilen på bildet, har blitt stjålet fra Jessheim natt til torsdag. Foto: Pierre-Henry Deshayes / AFP / NTB
STJÅLET: To Tesla S, slik som den svarte bilen på bildet, har blitt stjålet fra Jessheim natt til torsdag. Foto: Pierre-Henry Deshayes / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øst politidistrikt melder at det har vært biltyver på ferde på Jessheim i løpet av natta. På Frogner er to biler stjålet.

- I løpet av natta har vi fått melding om tyveri av to stykk Tesla Model S fra private gårdsplasser, skriver politiet på Twitter.

Bileierne har ifølge politiet selv nøkkelkortene. Eiere av tilsvarende biler bes om å være på vakt.

- Sannsynligvis er det profesjonelle tyver i distriktet, skriver politiet.

BUSTED: En elsparkesykkel-tyv i Kongsvinger ble arrestert etter å ha blitt avslørt av et Tesla-kamera! Video: Privat Vis mer

Pass på nøkkelkortet

Operasjonsleder Jon Erik Nygård sier til Dagbladet at de har opplevd liknende tyverier også tidligere.

- Jeg vet ikke hva slags metode som er brukt denne gangen, men bilene er borte. Tidligere har vi sett at det er brukt noe som forsterker signalet fra nøkkelkortet, som da har ligget inne i boligene, men ikke langt fra bilen, sier Nygård.

Han ber alle som har Tesla i området om å være ekstra forsiktige med å ikke legge nøkkelkortet for nær bilen, selv om det legges inne i boligen.

- Legg heller kortet lenger inn i boligen enn å ha det ved inngangsdøra, sier Nygård.

TYVERI: Her tar biltyvene i bruk frekke metoder for å stjele en Tesla på Jaren. Video: Privat. Reporter: Julie Tran Vis mer

Vanskelig å finne

Politiet fikk første melding om tyveriet omkring 03.30 i natt. Den andre bileieren tok kontakt 05.30. Politiet utelukker ikke at det kan være snakk om flere tyverier, og at det vil komme ytterligere henvendelser i løpet av morgentimene.

- Det er en 2018- og en 2019-modell som er meldt stjålet. Erfaringsmessig deaktiveres sporing av bilen etter at tyvene har tatt seg inn, noe som gjør det svært vanskelig å finne dem igjen, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer