Advarer etter tyveri av dødelig narkosevæske

Brukes til avliving av dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet går ut med en advarsel etter at tyver fikk med seg en flaske med et stoff som blir brukt til avliving av dyr, under et innbrudd hos Mattilsynet i Molde.

Innbruddet har skjedd i løpet av natten. Politiet advarer sterkt mot all bruk og eksperimentering med stoffet.

- Fra stedet er det stjålet en brun medisinflaske (1/2 liter) med Pentobarbital. Stoffet er meget farlig og brukes i forbindelse med avliving av dyr, melder Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Stoffet har opp gjennom årene blitt brukt blant annet til narkose, som sovemedisin og i land som tillater assistert selvmord. Pentobarbital ble brukt da den amerikanske dommedagssekten Heaven's Gate begikk kollektivt selvmord i 1997, skriver Romsdals Budstikke. Selv små doser av det blanke og tyktflytende stoffet kan få alvorlige følger.

- Stoffet er altså veldig farlig og kan føre til død ved ukyndig bruk. Det ble oppbevart på en brun, halvliters medisinflaske, sier operasjonsleder Korman Garshol til avisa.

Tyvene tok også med seg et kamera og en PC-sekk fra stedet. Det ble også gjort innbrudd hos et byggefirma i nærheten natt til mandag.

(NTB)