Advarer: Flodbølge på vei

Verdens helseorganisasjon oppfordrer til økt vaksineinnsats i Øst-Europa, etter at antall smittetilfeller har doblet seg i seks land de siste to ukene.

SMITTEBØLGE: WHO advarer om at smitten vil skyte fart i Øst-Europa framover. Avbildet er medisinske spesialister utenfor et sykehus i utkanten av Moskva i Russland denne måneden. Foto: NTB/REUTERS/Maxim Shemetov
SMITTEBØLGE: WHO advarer om at smitten vil skyte fart i Øst-Europa framover. Avbildet er medisinske spesialister utenfor et sykehus i utkanten av Moskva i Russland denne måneden. Foto: NTB/REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WHOs Europa-direktør Hans Kluge opplyste på en pressekonferanse tirsdag at coronatilfellene har mer en doblet seg i seks land de siste to ukene: I Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Georgia, Russland og Ukraina.

- Som ventet beveger omikronbølgen seg nå østover. Jeg oppfordrer myndighetene til å undersøke årsakene som påvirker lavere etterspørsel og aksept av vaksiner og utarbeide metoder for å øke vaksineringen raskt, sa han, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Bekymringsfullt

I Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Kirgisistan, Ukraina og Usbekistan har færre enn 40 prosent av de over 60 blitt fullvaksinerte, ifølge Kluge.

I Bulgaria, Georgia og Nord-Makedonia har færre enn 40 prosent av helsepersonellet fått minst én dose av coronavaksinen.

Kluge mener at dette ikke er rette tidspunktet å lempe på restriksjoner i Øst-Europa.

- Som følge av at vi står overfor en flodbølge av omikron, samt at deltavarianten fortsatt sirkulerer i Øst-Europa, er ikke denne bekymringsfulle situasjonen rette tidspunktet å lempe på restriksjoner som vi vet bidrar til å redusere spredningen av covid-19, sa han, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer