Advarer før jul: - Falsk trygghet

Espen Nakstad advarer mot at en coronatest før jul kan gi en falsk trygghet.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarer mot å ta en coronatest før jul uten symptomer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 600 +306
innlagt 131 +6
døde 544
påvist smittet 98 200 000+658.2K
døde 2 110 000 +15.9K
Se mer

Denne uka skal helsemyndighetene legge fram rådene for julefeiringen. Helseminister Bent Høie har tidligere uttalt til Dagbladet at faren ved julefeiring er at det kan bli begynnelsen på en ny bølge.

Statsminister Erna Solberg har tidligere åpnet for at man bør teste seg før jul.

Nå advarer assisterende helsedirektør Espen Nakstad i Helsedirektoratet mot å tro at det å teste seg før jul, gjør julefeiringen trygg.

- Det er en falsk trygghet. Det viktigste er å unngå å bli smittet. Det gjør man ved å holde god avstand, og være forsiktig med hvor man er, sier han til NRK.

SVARER OM JUL: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet svarte i formiddag på Dagbladets leseres spørsmål om coronaviruset. Vis mer

Han forklarer at en test bare sier noe om at du har et sykdomsutbrudd akkurat den dagen, men at du likevel kan være smittet, men at utbruddet kommer noen dager seinere.

Helsedirektør Bjørn Guldvog har tidligere rådet til varsomhet de siste ukene før julefeiringen.

- De siste ukene før jul bør man passe på at man ikke utsetter seg selv for stor smitterisiko, og på den måten ta ned risikoen ved selve feiringen - spesielt med tanke på de eldre og sårbare.

Det ble registrert 322 nye smittede i Norge natt til tirsdag. Det er 96 færre enn på samme tid forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer