Bekymret for unge og rus:

Advarer før «Syden»-helg

Jørgen Hoff, avsnittsleder for patruljeavdelingen ved Lillestrøm politistasjon, er bekymret før den kommende sommerhelga. Gjennom pandemien har de sett stadig yngre på feil sted til feil tid.

BEKYMRET: I Lillestrøm har politiet i løpet av pandemien opplevd at stadig yngre personer er beruset og henger på steder de ikke bør være. Her fra Bygdøy i Oslo 1. mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BEKYMRET: I Lillestrøm har politiet i løpet av pandemien opplevd at stadig yngre personer er beruset og henger på steder de ikke bør være. Her fra Bygdøy i Oslo 1. mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Lillestrøm er blant kommunene som denne uka innførte flere lettelser - blant annet skjenking til klokka 22. Det er imidlertid ikke utelivet avsnittsleder Jørgen Hoff er bekymret for.

Saken ble først omtalt av Mitt Lillestrøm.

- Før lockdown hadde vi veldig lite ordensoppdrag i sentrum, og aktørene er vanvittig proffe. Det vi ser spesielt nå, når været er litt bedre, er store ansamlinger av ungdom, spesielt i helgene. Og vi er bekymret for alderen til personene vi møter på, sier Hoff til Dagbladet.

Stadig yngre

For i løpet av pandemien forteller politiet at det er stadig yngre personer de møter på, og det på steder, og i en tilstand, for eksempel en 14-åring ikke skal være.

- Nedstengingen har vart lenge, og mange føler de går glipp av hele ungdomstida si. Vi er ikke ute etter å ta dem, men vi blir bekymret når vi møter unge på disse stedene, sier Hoff.

- For eksempel på togstasjonen i Lillestrøm er det store ungdomsansamlinger hver eneste helg. Det har blitt et fokusområde for politiet, hvor vi ser narkotikabruk, narkotikasalg, og stygg vold, i takt med stadig yngre personer som oppholder seg der. Det er bekymringsfullt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer