Lusking rundt Oslo-skoler:

Advarer foreldre etter at ukjent mann oppsøker førsteklassinger

Flere uhyggelige hendelser gjør at skolen advarer foreldre.

OPPSØKT: Kampen skole har siden oktober hatt to episoder hvor en ukjent mann har oppsøkt jenter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
OPPSØKT: Kampen skole har siden oktober hatt to episoder hvor en ukjent mann har oppsøkt jenter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tiden har Oslo-politiet registrert tre hendelser hvor en ukjent mann har oppsøkt førsteklassinger på to Oslo-skoler.

- Vi vil ikke skape unødvendig frykt, men nå har det vært noen hendelser både på Kampen og Vålerenga skole der ukjente menn har fulgt etter elever. Om det er snakk om samme person vet vi ikke, men vi har valgt å advare foreldre, sier Hanne Dannevig Hauge, rektor ved Kampen skole i Oslo til Dagbladet.

Gørild Presthus, politibetjent i enhet sentrum ved forebyggende avdeling, bekrefter til Dagbladet at det har vært totalt tre hendelser på de to Oslo-skolene. To på Kampen skole, og en på Vålerenga skole.

- Tok jenta i hånda

På Vålerenga skole skjedde hendelsene mandag morgen denne uka. En ukjent mann tok tak i ei jente som var på vei til skolen.

- En ukjent mann pratet til et barn ved skolen vår mandag morgen da eleven var på vei til skolen. Mannen tok jenta i hånda og førte henne bort fra inngangsdøra. Heldigvis var faren til jenta rett bak og fikk stoppet mannen og snakket med han. Mannen snakket bare engelsk og hadde mørke klær. Faren har ikke sett han i nærmiljøet før, sto det i meldingen som rektor ved Vålerenga skole, Nina Liholm sendte ut til foreldre etter hendelsen mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer