Advarer foreldre etter drapene på Krystal (9) og Laura (8)

Politiet foreløpig uten ledetråder i morderjakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andreklassingene Krystal Tobias og Laura Hobbs ble funnet døde mandag morgen lokal tid i byen Zion, seks mil nord for Chicago i USA. Jentenes kropper bar merker etter grov ytre vold og knivstikking.

Seint i går kveld amerikansk tid var politiet fortsatt uten klare indikasjoner på hvem som sto bak barnedrapet.

- Vi har ingen gode ledetråder vi fokuserer spesielt på, sa Zions politisjef Doug Malcolm ifølge CNN.

Lekte hele søndag

Borgermester Lane Harrison i Zion oppfordrer foreldre til å passe på barna sine.

- Det er folk der ute som ingen av oss ønsker at barna våre skal komme i kontakt med, sier han ifølge radiokanalen WBBM Newsradio 780.

Naboer så de to jentene leke sammen hele søndagen. De ble observert syklende, fnisende og glade flere steder i nabolaget. Klokka fire søndag ettermiddag husket de på huskesettet til Dora Florek, moren til Krystals gode venninne Kristela (9).

Ved nitida søndag kveld ble de meldt savnet, omtrent to timer etter at den ene av dem skulle vært hjemme, skriver Chicago Sun-Times.

DREPT: Krystal Tobias (9) og Laura Hobbs (8). Foto: Privat via politiet/AP//Scanpix
DREPT: Krystal Tobias (9) og Laura Hobbs (8). Foto: Privat via politiet/AP//Scanpix Vis mer

- Ikke seksuelt misbruk

Morgenen etter ble de funnet klokka 6.04 mandag morgen, omkring 50 meter fra en sykkelsti i et tett skogområde. De to jentene var stukket og slått ihjel.

En politikilde sier til Sun-Times at det var en slektning av et av ofrene som fant likene. Kilden sier også at jentene var blitt stukket flere ganger, og så ut til å ha fått strupen skåret over eller stukket. De hadde skrubbsår i ansiktet og skader som antydet at de var blitt sparket, opplyser kilden.Jentene ble funnet nær hverandre, og det så ut til at de var drept der hvor kroppene deres ble funnet. Det var ingen spor etter seksuelt misbruk, sier Richard Keller, åstedslege i Lake County.

Dødsårsaken var trolig stikksår. Keller anslår dødstidspunktet til mellom midnatt og klokka to om natta, men sier det er vanskelig å fastslå nøyaktig på grunn av regn og kulde.

Frykt og sorg

Drapene har selvsagt vakt sterke reaksjoner blant familie, venner og naboer.

- Vi ønsker å finne den gale mannen som gjorde dette, sier Joachim Tobias, onkelen til den ene av jentene.

- Dette er en forbrytelse ikke bare mot disse barna, men mot oss alle, sier politisjef Doug Malcolm.

- Hun var snill. Vi kranglet aldri. Jeg ble veldig lei meg, sier ni år gamle Kristela Florek om venninna Krystal.

Krystal Tobias og Laura Hobbs var klassevenninner på skolen. Krystal var så glad i tegne at lærerne trodde hun kunne bli kunstner. Laura var glad i å lese, og likte å ha dokketeater for klassekameratene, forteller Constance Collins, leder for skoledistrikt 6 i Zion.