Advarer fossilbil-kjøpere

Klimaminister Ola Elvestuen sier det er opp til hver enkelt om man kjøper fossilbil, men slår fast at det er ingen tvil om hva som blir billigst i tida framover.

KOMPROMISSER: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) og klimaminister Ola Elvestuen (Venstre) er ikke enige om bompenger, men forsikrer om at de alltid finner gode kompromisser. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MORTENSRUD (Dagbladet): Foran køen av strømhungrige morgenpendlere står klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) på Shell-stasjonen på Mortensrud sør i Oslo.

Der lanserte de to nye handlingsplaner for omlegging av hvordan nordmenn og varer skal forflytte seg. Målet er fossilfri kollektivtrafikk innen 2025 og utbygging av infrastruktur for alternative drivstoff.

- Dette er mer en situasjonsbeskrivelse enn en handlingsplan. Det mangler tidsfrister og en prioritering av hva man skal gjøre når og hvem som skal gjøre hva. Vi har såpass få år på oss at tiden ikke er for å beskrive, men å handle, oppsummerte Christine Holtan Bøgh, som er fagansvarlig for transport i miljøorganisasjonen Zero.

- Høyt tempo

Akkurat den kritikken provoserer klima-Ola fra Venstre.

- Det er høyt tempo i Norge, 44 prosent av bilene solgt i år er elbiler. Nærmeste land er Island med 8,5 prosent. For ti år siden solgte vi 680 elbiler, om seks år klarer vi det, sier Elvestuen om kritikken for manglende tempo.

- Blir de aldri fornøyd disse miljøvernerne?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer