Advarer: Hold avstand

Hvithvalen kjent som «Hvaldimir» oppholder seg i indre Oslofjord.

- HOLD AVSTAND: Folk bes om å la hvithvalen kjent som «Hvaldimir» være i fred. Foto: Jørgen Ree Wiig
- HOLD AVSTAND: Folk bes om å la hvithvalen kjent som «Hvaldimir» være i fred. Foto: Jørgen Ree Wiig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvithvalen kjent som «Hvaldimir» oppholder seg i indre Oslofjord. Fiskeridirektoratet sier det er viktig at folk holder avstand og lar den være i fred.

- Vi oppfordrer spesielt folk i båter til å holde god avstand for å unngå at hvalen blir skadd eller i verste fall drept av båttrafikk, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen i en pressemelding.

Hvithvaler er fredede dyr her i Norge, og folk skal unngå å forstyrre ville dyr.

Indre Oslofjord er et tett befolket område, og risikoen for at hvalen kan bli skadd på grunn av menneskelig kontakt, er dermed vesentlig større, opplyser direktoratet.

Annonse

- Vi har hele tiden kommunisert at den aktuelle hvalen er et frittlevende dyr, og vi ser ikke noen grunn til å fange den og putte den bak sperringer.

Fiskeridirektoratet vil følge med på bevegelsene til hvalen og håper den snur når den når enden av Oslofjorden.

- Når den nå er i mer utsatt område og tilgangen på mat kan være begrenset, vil vi vurdere ulike tiltak, sier Bakke-Jensen.

Hvaldimir dukket første gang opp utenfor Rolfsøya i Finnmark i slutten av april i 2019. Siden har hvithvalen blitt sett flere ganger langs norskekysten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer