Dyreplageri:

Advarer hundeeiere etter tysk sjokkfunn: - Det handler om et inderlig hat mot dyr

Skal også ha skjedd i Norge. 

ADVARER: Tysk politi advarer hundeeiere etter at det ble gjort funn av knivblader skjult på innsiden av pølser. Foto: Politiet i Frankfurt
ADVARER: Tysk politi advarer hundeeiere etter at det ble gjort funn av knivblader skjult på innsiden av pølser. Foto: Politiet i Frankfurt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i den tyske byen Frankfurt går ut med en tydelig advarsel til hundeeiere, etter at det forrige uke ble funnet pølsebiter fulle av barberblad.

Det skremmende funnet ble gjort av en ikke navngitt 25-åring som var ute og luftet hunden sin i en populær park i byen, ifølge Frankfurter Neue Presse. Politiet rykket ut og fant totalt ti pølsebiter som inneholdt deler av knivblader, skriver avisa.

Det har så langt ikke kommet noen meldinger om skadde dyr, men tyske medier advarer om at dyr som får i seg slike gjenstander kan miste livet.

Det bekreftet også veterinær Vivian Helgesen Westby ved Trondheim Dyrehospital, etter at det tidligere i år ble gjort lignende funn i Trondheim.

- Det kan medføre død eller store skader på magesekk og tarmer, sa hun til NRK i januar.

Flere funn i Norge

- Det er helt galskap at noen kan gjøre noe sånt. Det virker som rein ondskap, sa Lotte Hoel til Dagbladet tidligere i år.

Hun var en av flere hundeeiere som hevdet å ha gjort funn av hundemat med spiker-biter i Trondheim i januar i år.

I et blogginnlegg fortalte hun at rottweiler-valpen Nalah (10 måneder) hadde kommet ut for en svært farlig Dentastix, som er en tyggepinne for hunder.

- Jeg oppfattet at hun plukket opp noe fra bakken, og jeg ba henne raskt slippe. Men hun adlød ikke ordren. Da jeg bøyde meg ned til henne pep hun kraftig. Jeg åpnet kjeven hennes og fant en avkappet Dentastix full av småspiker, sa Hoel.

- Livstruende

ARRESTERT: Melissa Torrez tok opp kameraet da hun oppdaget at naboen, sittende i sin elektriske rullestol, slepte hunden sin etter seg. Mannen er nå arrestert og siktet for dyremishandling. Video: Melissa Torrez Vis mer

Advarsler ble spredt i sosiale medier, og det skal også ha blitt gjort funn av farlige Dentastix på Lade, Tiller, Trondheim sentrum, på Byåsen, Saupstad og Stjørdal, ifølge Hoel.

- Vi fikk et par meldinger, og sendte inn en bekymringsmelding til politiet. Så vidt vi vet har det ikke blitt oppklart, sier Siri Martinsen i organisasjonen Noah - for dyrs rettigheter, til Dagbladet.

Hun forteller at det har vært flere lignende saker i Norge, også der det er satt opp ulike typer feller utstyrt med gift rettet mot hunder og katter.

- Dette er direkte livstruende og veldig smertefullt for dyrene som blir utsatt for det. Det er også et helt klart brudd på dyrevelferdsloven i Norge, og tilsvarende lover i andre land, sier Martinsen.

- Dyrehat

Hun synes det er vanskelig å si noe om hva motivet for denne typen handlinger kan være, men mener det ofte dreier seg om dyrehat.

- Det er absolutt ikke en frisk handling. Enkelte kan nok ha en eller flere diagnoser, andre ganger handler det om et inderlig hat mot dyr.

Tom Kristian Knagenhjelm og hans Staffordshire bull terrier Bob Bacon gjorde også tidligere i år funn av en kjøttpølse full av rustne spikre på en kveldstur i Trondheim.

- Jeg har hørt at folk har funnet slike pølser flere ganger. Men også andre ting som trolig er ment å skade hunder. For noen måneder siden måtte en hund avlives i Trondheim, etter å ha spist en kjøttbit tilsatt rottegift, sa Knagenhjelm til NRK 12. januar i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer