Advarer «Instagram-turister»

Turistene strømmer til den kunstige innsjøen, som egentlig er en avfallsdump fra et kullforbrenningsanlegg.

«MALDIVENE»: Den asurblå innsjøen, som egentlig er en askedump, opplever voldsom tilstrømming av turister. Foto: Skjermdump / @maldives_nsk
«MALDIVENE»: Den asurblå innsjøen, som egentlig er en askedump, opplever voldsom tilstrømming av turister. Foto: Skjermdump / @maldives_nsk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ivrige turister på jakt etter det perfekte Instagram-bildet har den siste tida stimlet sammen for å la seg fotografere i den asurblå innsjøen i Russland, som går under kallenavet «de novosibirske Maldivene».

Den iøyenfallende fargen på innsjøen er imidlertid ikke et naturlig fenomen, men et resultat av aske dumpet fra et lokalt kullforbrenningsanlegg, skriver CNN, som viser til en advarsel fra energiselskapet The Siberian Generating Company (SGK) publisert på VKontakte, den russiske versjonen av Facebook, i juni.

- Du kan ikke svømme i asken. Vannet har et høyt alkalisk nivå og inneholder kalsiumsalter og metalloksider, som kan utløse allergiske reaksjoner, skriver de, og legger til at bunnen er så gjørmete at det er nærmest umulig å komme seg ut av den.

- Derfor ber vi dere om å ikke falle ned i asken, i jakten på selfies! Dette er den største risikoen, legger de til i caps lock.

Turistene strømmer til

Til tross for advarselen, har turistene fortsatt å strømme til innsjøen. De siste ukene har mange latt seg fotografere i bikini i vannkanten eller på oppblåsbare enhjørninger på vannet. Dette blir naturligvis omstendelig dokumentert på Instagram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer