Lagos

Advarer: Kan bli ubeboelig

Afrikas mest folkerike by kan gå en dyster framtid i møte.

FLOMRAMMET: Afrikas mest folkerike by, Lagos, er hvert år rammet av flom som følge av den årlige regntida. Foto: Ogbechie Triumph / Shutterstock / NTB
FLOMRAMMET: Afrikas mest folkerike by, Lagos, er hvert år rammet av flom som følge av den årlige regntida. Foto: Ogbechie Triumph / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Afrikas mest folkerike by, Lagos, er hvert år rammet av flom som følge av den årlige regntida. I midten av juli i år opplevde byens forretningsdistrikt imidlertid en av de verste flommene de siste åra, skriver CNN.

Bilder og videoer fra Lagos, sørvest i Nigeria, viser dusinvis av kjøretøy oversvømt av vann etter et voldsomt regn, skriver kanalen.

Byen, som er hjem for over 21 millioner mennesker, kan bli ubeboelig mot slutten av dette århundre som følge av stigende havnivå og jorderosjon.

SKYLT AV GÅRDE: To menn i Hallein i Østerrike blir tatt av flommen og er på vei nedover med vannmassene når en redningsmann kommer til unnsetning. / Reporter: Christian Fjermeros / Dagbladet / Twitter: @par4d0kss Vis mer

Global oppvarming fører til stigende havnivå, og prognosene spriker fra 30 centimeter til over 2 meter i 2100. Mye av Lagos ligger under 2 meter over havet, skriver NTB.

Problemet forverres blant annet av «utilstrekkelige og dårlig vedlikeholdte dreneringssystemer og ukontrollert byvekst», ifølge en studie ledet av institutt of Utviklingsstudier ved Universitetet ved Sussex.

Hvor mye havet kommer til å stige, avhenger blant annet av omfanget av de menneskeskapte klimautslippene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer