Camilla Stoltenberg:

Advarer: - Kan gi psykiske plager

FHI-direktør Camilla Stoltenberg advarer om at den økonomiske krisen vi står i kan påvirke vår psykiske helse. Hun ber innstendig om at vi må se helse som beredskap og at vi må verne om velferdssamfunnet vårt.

ANNERLEDES KRISE: Det er store forskjeller mellom coronakrisen og dagens krise. Det utspiller seg også i hvordan vi håndterer den, sier direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg. Foto: Nina Hansen
ANNERLEDES KRISE: Det er store forskjeller mellom coronakrisen og dagens krise. Det utspiller seg også i hvordan vi håndterer den, sier direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): - De som har en litt skjør eller vanskelig økonomi fra før, rammes nå veldig hardt med inflasjon og prisøkninger. Det alene kan i seg selv utløse psykiske plager, og det kan forverre en psykisk lidelse, sier Camilla Stoltenberg til Dagbladet.

Med krig i Europa, økende renter, skyhøye strømpriser og en ekstrem inflasjon som bakteppe, hadde NHOs årskonferanse i år den passende tittelen «Uro».

Her talte FHI-direktøren om psykisk helse i krisetider til de oppmøtte i Oslo Spektrum.

Psykisk helse havnet høyt på agendaen under coronapandemien, og til Dagbladet advarer Stoltenberg sterkt mot å ikke se psykisk helse som en del av vår felles beredskap - også i den pågående krisen.

Håndteres ulikt

Det er ikke bare i form at coronakrisen og dagens krise er ulik. Også hvordan den rammer og hvilke potensielle følelser den utløser i befolkningen, er forskjellig, påpeker Stoltenberg.

- Krisen vi var i, var til stede der og da og den var i alles liv. Særlig fordi vi hadde tiltakene. Selve pandemien rammet egentlig først og fremst eldre og syke, men fordi vi hadde tiltakene så betød det at alle var utsatt for det samme, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.