Du leser nå Dagbladet Pluss
PASSORD: Mia Landsem har hjulpet offentlige personer som har blitt utsatt for utpressing på nett, mens Jon Hartvig Børrestad har opplevd å få et gammelt passord lekket. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet og Daniel Sannum Lauten / TV 2
PASSORD: Mia Landsem har hjulpet offentlige personer som har blitt utsatt for utpressing på nett, mens Jon Hartvig Børrestad har opplevd å få et gammelt passord lekket. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet og Daniel Sannum Lauten / TV 2 Vis mer

Passordlekkasjer:

Advarer kjendiser: Slik beskytter du deg mot passordtyveri

Et passord Jon Hartvig Børrestad har benyttet seg av, er blant dem som er lekket åpent på nett. Mia Landsem råder offentlige personer om å ta passordsikkerhet på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladets undersøkelser viser at minst 1,5 millioner norske e-postadresser og tilhørende passord er blitt lekket på nett.

Databasen er hovedsakelig en samling av gamle lekkasjer, hvorav de eldste er opptil flere år gamle.

Den inneholder blant annet 3322 e-postadresser tilknyttet domenet til UiO, 282 tilknyttet politiet, fem tilknyttet PST, over 100 tilknyttet Stortinget og minst 437 som er tilknyttet domenene til de forskjellige departementene.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer