Passordlekkasjer:

Advarer kjendiser: Slik beskytter du deg mot passordtyveri

Et passord Jon Hartvig Børrestad har benyttet seg av, er blant dem som er lekket åpent på nett. Mia Landsem råder offentlige personer om å ta passordsikkerhet på alvor.

PASSORD: Mia Landsem har hjulpet offentlige personer som har blitt utsatt for utpressing på nett, mens Jon Hartvig Børrestad har opplevd å få et gammelt passord lekket. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet og Daniel Sannum Lauten / TV 2
PASSORD: Mia Landsem har hjulpet offentlige personer som har blitt utsatt for utpressing på nett, mens Jon Hartvig Børrestad har opplevd å få et gammelt passord lekket. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet og Daniel Sannum Lauten / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets undersøkelser viser at minst 1,5 millioner norske e-postadresser og tilhørende passord er blitt lekket på nett.

Databasen er hovedsakelig en samling av gamle lekkasjer, hvorav de eldste er opptil flere år gamle.

Den inneholder blant annet 3322 e-postadresser tilknyttet domenet til UiO, 282 tilknyttet politiet, fem tilknyttet PST, over 100 tilknyttet Stortinget og minst 437 som er tilknyttet domenene til de forskjellige departementene.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer