Advarer kommuner mot egne coronaregler

- Vi må løpende vurdere om vi må gjøre mer.

EGNE KARANTENEREGLER: Kommunelegene i de 18 kommunene på Helgeland har innført karantene for alle som kommer inn i regionen fra andre steder i landet. Det liker regjeringen dårlig. Her er Lovund og Træna sett fra Hestmona i Lurøy på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
EGNE KARANTENEREGLER: Kommunelegene i de 18 kommunene på Helgeland har innført karantene for alle som kommer inn i regionen fra andre steder i landet. Det liker regjeringen dårlig. Her er Lovund og Træna sett fra Hestmona i Lurøy på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen advarer kommuner og regioner mot å innfører egne karanteneregler. Vi må løpende vurdere om vi må gjøre mer, sier statssekretær Lars Jacob Hiim (H).

Både statsminister Erna Solberg (H) og justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) ba før helgen kommuner om å droppe egne kommunekarantener og ikke gå lenger enn de nasjonale coronareglene for å begrense folks ferdsel innenlands.

Men flere nordnorske kommuner nekter å etterkomme anmodningen og har innført egne karanteneregler for alle som har reist sør for Dovre. På Helgeland har kommunelegene nå varslet at de vil ilegge karantene for alle som vil komme inn utenfra til en av de 18 kommunene i regionen.

Vurderer innstramming

Lars Jacob Hiim, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, avviser ikke at regjeringen kan stramme inn på regelverket, slik at kommunene ikke lenger får anledning til å innføre egne lokale karantener.

- Vi er opptatt av å finne løsninger i samarbeid, men vi må løpende vurdere situasjonen om vi må gjøre mer, fordi vi ser at det har en del negative effekter som vi ønsker å unngå, og det må vi kontinuerlig vurdere, uttalte Hiim under politiske kvarter på NRK mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer