Corona

Advarer kommuner uten smitte

Det er en viss risiko for en tredje smittebølge i Norge, ifølge helsedirektør Bjørn Guldvog. Nå oppfordrer han alle Norges kommuner til å være årvåkne, også dem som ikke har hatt smittetilfeller.

TREDJE BØLGE: Det er en viss risiko for en tredje smittebølge i Norge, ifølge helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
TREDJE BØLGE: Det er en viss risiko for en tredje smittebølge i Norge, ifølge helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag snakket helseminister Bent Høie om risikoen for at Norge står overfor begynnelsen på den tredje smittebølgen. Helsedirektør Bjørn Guldvog advarer alle landets kommuner, også dem som ikke har hatt smittetilfeller.

- Det er en risiko for at vi får en tredje bølge i Norge nå, og vi ser at vi har hatt en økning i smittetrykk i andre deler av landet, og ikke først og fremst i Oslo det siste døgnet. Nå er det helt avgjørende at alle kommuner klarer å ta ned de utrbuddene som de har, og på den måten kan vi unngå at vi får en større nasjonal smitteoppblomstring, sier Guldvog til Dagbladet og fortsetter:

- Men det er altså en viss risiko for at vi får en tredje bølge, så vi er egentlig veldig spente på hva som vil skje i løpet av de nærmeste dagene.

Flere utbrudd

Den siste uka har kommuner som Bodø, Moss, Tønsberg, Kristiansand og Oslo innført strenge smitteverntiltak som følge av brå smitteøkning. De nærmeste dagene vil man også se hvordan vinterferien har påvirket smittespredningen i Norge.

- Det betyr at vi må være veldig årvåkne alle steder i landet, og ikke tenke: «Fordi vi ikke har hatt smitte i vår kommune, så kommer vi ikke til å få det», sier Guldvog og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer