Advarer kraftig mot bruk av tvungen lønnsnemnd

- Regjeringen må vise at de er en regjering for arbeidsfolk.

 Spekulasjon:  Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har kalt inn partene i oljestreiken til møte i kveld. Det spekuleres i om hun vil bruke tvungen lønnsnemnd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Spekulasjon: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har kalt inn partene i oljestreiken til møte i kveld. Det spekuleres i om hun vil bruke tvungen lønnsnemnd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag ble det kjent at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har innkalt partene i oljestreiken til møte klokken 18.00

Leder i Sosialistisk Ungdom (SU), Andreas Halse, advarer kraftig mot at regjeringen skal bruke tvungen lønnsnemnd i oljestreiken.

- Jeg tror det kan bli veldig vanskelig å oppnå flertall for en ny rødgrønn regjering dersom de for andre gang på svært kort til tar i bruk tvungen lønnsnemnd i det som er en helt lovlig arbeidskonflikt, sier Halse.

Han sier at med den jobben svært mange av arbeidstakerne i denne konflikten har gjort under valgkamper for den rødgrønne regjeringen, bør de ikke løpe arbeidsgivers ærend.

- Oljeindustriens Landsforening (OLF) bør selv ta ansvaret for denne konflikten - som de selv har valgt å eskalere, sier han.

Han mener at regjeringen bør være tydeligere på at de er en regjering for arbeidsfolk.

- De bør allerede nå gå ut og stanse spekulasjonene, og si at tvungen lønnsnemnd ikke kommer på tale, sier han.

 Advarer:  Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, advarer mot bruk av tvungen lønnsnemnd. Foto: Sosialistisk Ungdom.
Advarer: Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, advarer mot bruk av tvungen lønnsnemnd. Foto: Sosialistisk Ungdom. Vis mer