Været

Advarer: - Kraftige regnbyger i vente

Meteorologene har sendt ut farevarsel. Store nedbørsmengder fører til jord- og flomskredfare.

FAREVARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for deler av Troms og Finnmark. Foto: Meteorologene på Twitter
FAREVARSEL: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for deler av Troms og Finnmark. Foto: Meteorologene på Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er først mot kvelden at nedbøren er ventet. Farevarselet er sendt for deler av Troms og Finnmark.

- Det ventes regn og stedvis kraftige regnbyger fra lørdag ettermiddag/kveld, sannsynlig 30 millimeter over større områder og lokalt kan det i verste fall komme opp mot 80 millimeter på et døgn, skriver meteorologene på Yr.no.

Advarer

De melder videre at nedbørsmengden og nedbørens plassering er usikker.

- Skredfaren er størst der bygene treffer. Følg værradar. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, advarer meteorologene.

SKOGBRANN: Familien Nordby har havnet midt i skogbrannen som herjer nært Malaga i Spania. Video: Dorte Evje Nordby Vis mer

Oppsiktsvekkende temperatur

Resten av Nord-Norge og Midt Norge kan også vente seg en regntung helg. På Svalbard blir det derimot en strålende lørdag. Det er ventet sol og temperatur på opp mot 17 grader.

- Normal julitemperatur for Svalbard er sju grader, melder meteorologene.

Også for store deler av Sør- og Østlandet blir det en solfylt lørdag.

I Oslo er det meldt sol og temperaturer på 22 grader. Mens Kristiansand kan vente seg skyfri himmel og 24 grader lørdag.

Det er derimot ventet mer skyer søndag. Vestlandet kan på sin side se fram mot en helg med skyer, regn og temperaturer på rundt 15 grader.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer