Advarer: Kumøkk er ikke corona-medisin

Indiske leger med advarsel om «hellig» avføring.

NEI: Indiske leger advarer kraftig mot å tro at kumøkk gjør deg immun mot corona. Det gjør det ikke. Foto: Amit Dave / Reuters / NTB
NEI: Indiske leger advarer kraftig mot å tro at kumøkk gjør deg immun mot corona. Det gjør det ikke. Foto: Amit Dave / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coronapandemien herjer fremdeles i India. Sykehus er overbelastet og det finnes verken nok leger, sykepleiere, senger eller oksygentanker.

Nesten 23 millioner indere er registrert smittede. Forskere frykter at antallet er langt høyere, siden mange ikke har tilgang på coronatester og smittesporing er vanskelig.

Offisielt er 250 000 personer døde etter å ha blitt smittet. Dette tallet er trolig også langt høyere, siden mange ikke får behandling.

Hellige kyr

Mange er nå desperate etter å finne en måte å holde viruset på avstand, og flere har nå vendt til religionen for å få svar. Ei lita gruppe troende i delstaten Gujarat vest i India har nå begynt å oppsøke fjøsene, siden kyr er hellige i hinduismen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kua er et symbol på livet og jorda, og hinduer har i århundrer hatt tro på kua - og kumøkkas - egenskaper.

Denne gruppa i Gujarat har nå begynt å smøre seg inn med kumøkk og urin for både å sørge for at de ikke blir smittet av coronaviruset, og å bli friske igjen om man allerede er smittet.

- Helserisikoer

Det syns ikke legene er noen god idé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer