Raymond Johansen:

Advarer mediene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo advarer mediene om konsekvenser av dekningen av smittetall.

MEDIEDEKNING: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at mediene er med på å drive frykt med sin dekning. Foto: Annika Byrde / NTB
MEDIEDEKNING: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at mediene er med på å drive frykt med sin dekning. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen ble byrådsleder Raymond Johansen i Oslo utfordret om julebord på NRK Nyhetsmorgen. I forbindelse med dette sa han at mediene er med på å drive frykt med sitt ensidige fokus på smittetallene hver eneste dag.

Johansen begynte med å fastslå at han ikke synes at man bør avlyse julebord i Oslo nå, til tross for at Oslo kommune har kunngjort at de avlyser sitt julebord i år. Deretter ble han spurt om det kan være vanskelig å forstå.

- Hør nå her. Det har blitt innført en del veldig tydelige regler for hvordan du skal forholde deg, både når det gjelder munnbind og at du absolutt bør holde deg hjemme om du er syk. Det skal jo være trygghet i det vi gjør. Jeg skjønner at det er vanskelig, men grensen er satt på 100 personer på private arrangementer, og i kulturlivet er det 600 med 200 i hver eneste kohort, sa Johansen til NRK og fortsatte:

Advarer

- Men det er krevende kommunikasjon, og det skjønner jeg veldig godt. Derfor må man være veldig presise når man kommuniserer nå - også mediene. Kan jeg få lov til å si det? Deres ensidige fokus på smittetallene hver eneste dag er også med på å drive en frykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.