Raymond Johansen:

Advarer mediene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo advarer mediene om konsekvenser av dekningen av smittetall.

MEDIEDEKNING: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at mediene er med på å drive frykt med sin dekning. Foto: Annika Byrde / NTB
MEDIEDEKNING: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at mediene er med på å drive frykt med sin dekning. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Fredag morgen ble byrådsleder Raymond Johansen i Oslo utfordret om julebord på NRK Nyhetsmorgen. I forbindelse med dette sa han at mediene er med på å drive frykt med sitt ensidige fokus på smittetallene hver eneste dag.

Johansen begynte med å fastslå at han ikke synes at man bør avlyse julebord i Oslo nå, til tross for at Oslo kommune har kunngjort at de avlyser sitt julebord i år. Deretter ble han spurt om det kan være vanskelig å forstå.

- Hør nå her. Det har blitt innført en del veldig tydelige regler for hvordan du skal forholde deg, både når det gjelder munnbind og at du absolutt bør holde deg hjemme om du er syk. Det skal jo være trygghet i det vi gjør. Jeg skjønner at det er vanskelig, men grensen er satt på 100 personer på private arrangementer, og i kulturlivet er det 600 med 200 i hver eneste kohort, sa Johansen til NRK og fortsatte:

KORT: Her blir Raymond Johansen lei under pressekonferansen om corona. Vis mer

Advarer

- Men det er krevende kommunikasjon, og det skjønner jeg veldig godt. Derfor må man være veldig presise når man kommuniserer nå - også mediene. Kan jeg få lov til å si det? Deres ensidige fokus på smittetallene hver eneste dag er også med på å drive en frykt.

- Man er nødt til å se på at 90 prosent i Oslo er fullvaksinert (89 prosent av befolkningen over 12 år har fått én eller to doser i Oslo journ.anm.), og vi fortsetter hver eneste dag med det. Over 65 prosent av dem som er over 65 år har fått tredje dose. Og så ser vi at antall innleggelser øker litt, men ikke veldig mye, i tillegg til at man ligger på sykehus i langt kortere tid. Så det er viktig å tegne hele det bildet, også for å roe situasjonen fram til at vi får mer kunnskap om dette viruset.

TILTAK: Regjeringen presenterte torsdag nye regionale tiltak i Oslo og flere kommuner i Viken og Innlandet. Tiltakene blir gjeldene fra midnatt natt til fredag 3. desember. Vis mer

Nye tiltak

Torsdag kunngjorde Raymond Johansen at Oslo kommune, i likhet med en rekke kommuner i osloregionen, innfører lokale smitteverntiltak for å begrense spredningen av omikronvarianten.

De nye lokale tiltakene omfatter påbud om munnbind, påbud om hjemmekontor, registreringsplikt i serveringsbransjen, krav om bordservering i utelivet, krav om sitteplasser i utelivet og antallsbegrensninger på arrangementer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer