Advarer mot å gi mobiltelefoner til barn

Statssekretær Rita Sletner i Justisdepartementet advarer foreldre mot å gi mobiltelefoner til små barn. Spredningen av mobiltelefoner er en av årsakene til den eksplosive økningen av barneprostitusjon i verden, opplyser hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sletner kom nylig hjem fra en verdenskongress i Japan om seksuelle overgrep mot barn. Under kongressen kom det fram sjokkerende tall om økningen i barneprostitusjon i verden. Spredningen av mobiltelefoner og annen informasjonsteknologi er blant årsakene til den raske spredningen, sammen med økt fattigdom og kjønnsdiskriminering, opplyser Sletner til Fredriksstad Blad.

- I 1996 ble det opplyst at en million av verdens barn ble solgt til barneprostitusjon. I år har tallet steget til formidable fire millioner, sier hun.

Rita Sletner forteller at Japan ligger to år foran oss når det gjelder mobiltelefon-teknologi, men tror utviklingen også vil ramme Norge.

- De fleste japanske barn treffer sine overgripere per mobiltelefon. Det de tror er en vanlig date med jevnaldrende viser seg å være en pedofil mann, sier Sletner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer