Advarer mot å kjøpe «gjør det selv»-Botox på nett

Kan gi alvorlige bivirkninger, ifølge helsemyndighetene.

GJØR DET SELV: En rekke nettsteder tilbyr Botox til en brøkdel av prisen av hva det koster å få gjort på en klinikk. Statens legemiddelverk fraråder på det sterkeste at man kjøper slike legemidler og forsøker å injisere dem selv. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
GJØR DET SELV: En rekke nettsteder tilbyr Botox til en brøkdel av prisen av hva det koster å få gjort på en klinikk. Statens legemiddelverk fraråder på det sterkeste at man kjøper slike legemidler og forsøker å injisere dem selv. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske og britiske helsemyndigheter advarer på det sterkeste mot å kjøpe antirynkemedisinen Botox på nett.

Det er det britiske forbrukermagasinet «Which?» som i sin siste utgave avslører hvor enkelt det er å få tak i dette kosmetiske legemiddelet på nett. For drøye 600 kroner kan man få tilsendt et «gjør det selv»-sett. Det inneholder Botox-pulver, saltvannsløsning som pulveret skal blandes i, nåler, samt en ansiktstegning som viser hvor sprøytene skal settes for å oppnå ønsket virkning.

- Lett å gjøre det selvForbrukermagasinet tok kontakt med en av Botox-selgerne de fant på auksjonsstedet eBay.

Det viste seg å være en kvinne fra Texas, som nektet å svare på om det var forsvarlig for mennesker uten medisinsk kompetanse å sette slike sprøyter selv.

- Er det sprøyter du er redd for, finnes det produkter der ute som gjør det å sette sprøyter til en lek, skriver hun i en e-post, uvitende om at hun kommuniserer med en journalist.

SkremmendeBladets redaktør, Sarah Kidner, er skremt over hvor enkelt det er å få tak i Botox og andre reseptbelagte legemidler på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer