Coronavirus:

Advarer mot å lette på tiltak

Professor Steinar Westin advarer sterkt mot å lette på tiltakene som er blitt iverksatt. Han håper derimot at regjeringen iverksetter strengere og sterkere tiltak.

SE NÅ: Advarer mot å lette på tiltak. Boris Johnson blir sykere. Danmark starter gjenåpning. Dette er siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nær en måned har Norges befolkning levd under strenge tiltak med hensikt å hindre spredning av coronaviruset. Mandag kunne helseminister Bent Høie erklære at vi nå har epidemien under kontroll.

Professor ved NTNU, Steinar Westin, tror at det vil bli lagt press på Erna Solberg og regjeringen for å lette på tiltakene. Dette advarer han sterkt mot.

- Regjeringen opplever sikkert betydelig press på å lette på tiltakene. Det er nok veldig mange som synes at det holder nå. Jeg håper derimot at de har nerver til å stå løpet ut, sier Westin til Dagbladet.

- Ved å lette på tiltakene nå kan man risikere å få det verste av to verdener: At man ikke klarer å slå ned viruset raskt nok, samtidig som tiltakene blir hengende over befolkningen i lang tid.

Vil ha nye tiltak

Westin håper derimot at regjeringen nå iverksetter både strengere og sterkere tiltak.

- Vi må gjerne klemme til hardere i noen uker framover, slik at vi får slått ned viruset. Etter det vil det være større sjanser for at vi kan leve litt mer normalt, ved å justere på tiltakene.

Han viser til en kronikk i VG hvor overlege Hans Flaatten, overlege Mads Gilbert, professor Gunnar Kvåle, professor Dag Svanæs og overlege Dag Jacobsen krever at regjeringen setter inn disse tiltakene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer