Advarer mot å reise til Pakistan

UD advarer nordmenn mot å reise til Pakistan, og FN-ansatte i India og Pakistan sender hjem familiene sine. Men den pakistanske presidenten tror ikke på atomkrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN har beordret sine ansatte til å sende familiene sine hjem. Forholdet mellom India og Pakistan er svært anspent, og FNs kontor i New Dehli har tatt avgjørelsen om at familier til de ansatte i begge land foreløpig skal reise hjem.

Evakuerer ikke

FN sier at hjemsendelsen ikke er en evakuering.

Utenriksdepartementet har i flere dager advart nordmenn mot å legge reisen til Pakistan. I går ble amerikanske og britiske borgere oppfordret til å forlate India.

Pakistans president Pervez Musharraf sier i et eksklusivt intervju med CNN at verden ikke trenger å bekymre seg om en atomkrig mellom landene.

- Jeg tror ikke at noen av partene er uansvarlige nok til å gå til et sånt skritt, sier Musharraf.

Vil unngå krig

- Jeg vil gå så langt som å si at man ikke engang burde diskutere dette.

India har slått fast at de ikke vil være de første til å bruke atomvåpen. Pakistan har ikke sagt noe om dette, men president Musharraf sier at han har bedt om en pakt med India om at det ikke skal bli krig.

India mener at Pakistan har støttet væpnede grupper i det indisk-kontrollerte Kashmir. Pakistan på sin side hevder retten til å forsvare seg hvis de blir angrepet.

MÅ HJEM:</B> En backpacker på Indira Gandhi-flyplassen i New Dehli går til avgangshallen. Briter og amerikanere forlater nå landet.
FORBEREDT PÅ KRIG: Indiske rekrutter marsjerer i gatene i New Dehli. De skal sendes til grensen til Pakistan. Situasjonen er svært anspent.