Advarer mot å spise reker

WWF-Norge mener reker er blitt en delikatesse som hører hjemme på nei-listen. Dårlig forvaltning er årsaken.

NEI-MAT: WWF-Norge ber nordmenn om å styre unna reker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NEI-MAT: WWF-Norge ber nordmenn om å styre unna reker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I WWF-Norges sjømatguide som lanseres mandag, er reker plassert sammen «røde» arter som hai, skate og sverdfisk, skriver Dagsavisen.

Årsaken er mange feil og mangler ved forvaltningen av reker i Nordsjøen og Skagerrak, sier fiskerirådgiver Lars Andresen i miljøorganisasjonen.

- Dumpingen av småreker synes å øke i alle tre land som fisker disse rekene, altså i Norge, Danmark og Sverige. Dessuten kan bifangsten av andre truede bestander enkelte ganger utgjøre hele 30 prosent av fangstene til rekefiskerne. I tillegg mener forskere ved Det internasjonale havforskningsrådet at rekebestanden trolig er lavere enn man har trodd. Anbefalingen deres er at det derfor bør fiskes bare halvparten så mye som i fjor. I det hele tatt mener vi at forvaltningen av reker må bli bedre, sier Andresen.

Han understreker at han ikke ønsker å hindre folk i å spise reker til evig tid, men ber folk ligge litt lavt til bedre forvaltning av rekene i Nordsjøen og Skagerrak er på plass.

Reker fra Barentshavet er plassert i den grønne kategorien, noe som innebærer at WWF-Norge mener vi kan spise dem med den beste samvittighet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer