Advarer mot Afghanistan-exit

- Prisen kan bli høy, sier Jens Stoltenberg.

ADVARER: Jens Stoltenberg sier prisen kan bli høy dersom Nato trekker seg ut av Afghanistan for raskt. Foto: NTB
ADVARER: Jens Stoltenberg sier prisen kan bli høy dersom Nato trekker seg ut av Afghanistan for raskt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nato-sjef Jens Stoltenberg skriver i en uttalelse tirsdag at prisen for å forlate Afghanistan kan bli høy.

- Vi står nå overfor en vanskelig avgjørelse. Prisen for å forlate for tidlig og ukoordinert kan bli svært høy, skriver Stoltenberg.

Mandag meldte CNN at USA planlegger et omfattende kutt i sine styrker.

ROLLE: Jens Stoltenberg om NATOs rolle etter drapet på general Qasem Soleimani. Reporter: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer

USAs forsvarsminister Christopher Miller har tidligere uttalt at «det er på tide å vende hjem» for de amerikanske soldatene.

- Vi har vært i Afghanistan i nesten 20 år, og ingen NATO-allierte ønsker å være der lengre enn nødvendig, skriver Stoltenberg videre.

Han påpeker at de har tett kontakt med USA om nærværet i Afghanistan.

Stoltenberg understreker også at Nato støtter fredsprosessen i Afghanistan, og at de har justert nærværet.

- Selv med ytterligere amerikanske kutt, vil vi fortsette vårt oppdrag med å trene og støtte de afghanske sikkerhetsstyrkene, sier han.

- Vi gikk inn i Afghanistan sammen. Og når tiden er inne, skal vi forlate landet sammen, på en koordinert og ryddig måte. Jeg stoler på at alle Nato-medlemmer lever opp til dette, av hensyn til vår egen sikkerhet, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer