Advarer mot angrep på Israel

Washington (NTB-Reuters): USAs forsvarsminister William Cohen opplyser at foreløpige rapporter viser at bombetoktet mot Irak var vellykket. Han advarer mot at Irak kan komme til å angripe Israel som svar på nattas angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er fornøyd med at vi har truffet de riktige målene, og jeg vil tro at det amerikanske folk er glade for at vi nå har gått til aksjon, sa han i et TV-intervju.

- Jeg har sett noen av rekognoseringsbildene fra bombingen i morges, og det er klart at flere av målene for bombingen er betydelig skadd, la han til. Angrepet rammet mål som har forbindelse med Iraks program for produksjon av masseødeleggelsesvåpen, samt kommandosentraler og luftvernbatterier.

Britene følger opp

Cohen svarte bekreftende på spørsmål om nattens bombeaksjoner raskt blir fulgt opp av nye. Det var bare amerikanske styrker i den første angrepsbølgen, men britene deltar trolig i fase to.

Storbritannias utenriksminister Robin Cook sa torsdag morgen at det bare var ubemannede raketter som ble brukt i de første angrepsbølgene, og at angrepene ikke ville være slutt med dette. Iraks arsenaler av biologiske og kjemiske våpen vil bli satt flere år tilbake som følge av angrepene, sa den britiske ministeren.

Hundrevis av krysserraketter ble avfyrt mot Irak da angrepet ble innledet rundt midnatt. Krysserraketter ble skutt ut fra amerikanske krigsskip i Persia-bukta og fra B-52 bombefly basert på Diego Garcia. Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyste at 200 raketter ble avfyrt før bombefly ble sendt på vingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer