Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot angrep på Israel

Washington (NTB-Reuters): USAs forsvarsminister William Cohen opplyser at foreløpige rapporter viser at bombetoktet mot Irak var vellykket. Han advarer mot at Irak kan komme til å angripe Israel som svar på nattas angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er fornøyd med at vi har truffet de riktige målene, og jeg vil tro at det amerikanske folk er glade for at vi nå har gått til aksjon, sa han i et TV-intervju.

- Jeg har sett noen av rekognoseringsbildene fra bombingen i morges, og det er klart at flere av målene for bombingen er betydelig skadd, la han til.
Angrepet rammet mål som har forbindelse med Iraks program for produksjon av masseødeleggelsesvåpen, samt kommandosentraler og luftvernbatterier.

Britene følger opp

Cohen svarte bekreftende på spørsmål om nattens bombeaksjoner raskt blir fulgt opp av nye. Det var bare amerikanske styrker i den første angrepsbølgen, men britene deltar trolig i fase to.

Storbritannias utenriksminister Robin Cook sa torsdag morgen at det bare var ubemannede raketter som ble brukt i de første angrepsbølgene, og at angrepene ikke ville være slutt med dette. Iraks arsenaler av biologiske og kjemiske våpen vil bli satt flere år tilbake som følge av angrepene, sa den britiske ministeren.

Hundrevis av krysserraketter ble avfyrt mot Irak da angrepet ble innledet rundt midnatt. Krysserraketter ble skutt ut fra amerikanske krigsskip i Persia-bukta og fra B-52 bombefly basert på Diego Garcia. Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyste at 200 raketter ble avfyrt før bombefly ble sendt på vingene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling