Advarer mot bading i Oslofjorden

Det enorme kloakkutslippet i Lysakerelva tirsdag og store mengder nedbør gjør at to av Oslos nabokommuner fraråder innbyggerne å bade i Oslofjorden.

KLOAKKUTSLIPP: Innbyggere i Asker og Bærum frarådes å bade i Oslofjorden. Her fra Kadettangen i Sandvika i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KLOAKKUTSLIPP: Innbyggere i Asker og Bærum frarådes å bade i Oslofjorden. Her fra Kadettangen i Sandvika i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Både Asker og Bærum kommer med advarselen, skriver Budstikka.

Et strømbrudd på Vestfjorden Avløpsselskap tirsdag morgen førte til at 600 liter kloakk rant ut i utløpet av Lysakerelva hvert sekund. Elva danner grensa mellom Oslo og Bærum, og det er populære badeplasser ved utløpet på begge sider. Strømmen ble satt i gang igjen i 14.30-tiden tirsdag, etter åtte og en halv time.

Bærum advarer innbyggerne mot å bade i fjorden etter kraftig regnvær, som det har vært i osloområdet de siste dagene. Asker kommune varsler også at det kan ha kommet utslipp i elver og bekker.

Oslo kommune kommer ikke med noen spesielle advarsler på sine nettsider , men har også en generell advarsel mot å bade i fjorden etter kraftig regnvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer