Advarer mot billigere strøm om natta

Norsk Brannvern Forening er svært betenkt over forslaget fra Olje- og energidepartementet om lavere strømpriser nattestid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag betaler du samme pris for strømmen uansett når på døgnet du bruker den. Dette ønsker myndighetene å gjøre noe med, og har foreslått at strømprisen blir senket om natta.

  Statsekretær Håkon Giil i Olje- og energidepartementet sier til NRK Dagsnytt at dette gir muligheten for forbrukerne til selv å styre sitt strømforbruk. Dermed kan du spare penger på å ta klesvasken om natta.

- Lite gjennomtenkt

Norsk Brannvern Forening mener at husholdningsapparater kun skal brukes når man er hjemme og når man er våken.

  - Dette forslaget virker lite gjennomtenkt og må vurderes grundig før det settes ut i livet, sier direktør Jan Erik Thoresen i Norsk Brannvern Forening til Dagbladet :på nettet.

  - Norske hjem er mer utsatt for brann enn noensinne og dette kan i ytterste konsekvens føre til tap av menneskeliv, sier Thoresen.

Brannårsak

Den største enkeltårsaken til branner i Norge er elektrisk utstyr. I åra 1994-1995 viser statistikken at vaskemaskiner og oppvaskmaskiner ligger på første plass når det gjelder elektriske produkter som oftes var kilde til boligbranner i Norge.

  Tørketromler og tørkeskap ligger på fjerdeplass.

BETENKT: Direktør Jan Erik Thoresen ... farlig forslag fra departementet ...