Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot billigere strøm om natta

Norsk Brannvern Forening er svært betenkt over forslaget fra Olje- og energidepartementet om lavere strømpriser nattestid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag betaler du samme pris for strømmen uansett når på døgnet du bruker den. Dette ønsker myndighetene å gjøre noe med, og har foreslått at strømprisen blir senket om natta.

  Statsekretær Håkon Giil i Olje- og energidepartementet sier til NRK Dagsnytt at dette gir muligheten for forbrukerne til selv å styre sitt strømforbruk. Dermed kan du spare penger på å ta klesvasken om natta.

- Lite gjennomtenkt

Norsk Brannvern Forening mener at husholdningsapparater kun skal brukes når man er hjemme og når man er våken.

  - Dette forslaget virker lite gjennomtenkt og må vurderes grundig før det settes ut i livet, sier direktør Jan Erik Thoresen i Norsk Brannvern Forening til Dagbladet :på nettet.

  - Norske hjem er mer utsatt for brann enn noensinne og dette kan i ytterste konsekvens føre til tap av menneskeliv, sier Thoresen.

Brannårsak

Den største enkeltårsaken til branner i Norge er elektrisk utstyr. I åra 1994-1995 viser statistikken at vaskemaskiner og oppvaskmaskiner ligger på første plass når det gjelder elektriske produkter som oftes var kilde til boligbranner i Norge.

  Tørketromler og tørkeskap ligger på fjerdeplass.

BETENKT: Direktør Jan Erik Thoresen ... farlig forslag fra departementet ...
Hele Norges coronakart