Advarer mot blodbad i OL

Pastor Jan Åge Torp har fått et syn. Det syns ikke kristen-Norge noe særlig om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den kontroversielle pastoren i Seierskirken, Jan Åge Torp, høster storm i kristen-Norge etter at han i forrige uke advarte mot at OL i Aten kan bli et blodbad. Pastoren fikk en åpenbaring om om blodbadet tidligere i år.

Torp er med i en internasjonal bønnegruppe som ber om at OL må stoppes. Bønnegruppen mener det kan være skadelig for tv-seere, deltakere, og tilskuere å se idrettsarrangementet, fordi det har et gresk-mytologisk grunnlag.

- I første omgang valgte jeg å ikke si noe. Det var et dramatisk inntrykk, og det var allerede voldsomt nok det jeg sa om å be for å stoppe OL. Men etter å ha pratet med en av de andre deltakerne, spurte hun hvorfor jeg hadde unnlatt å si det. Deretter sa hun «dette er så viktig og alvorlig at du må si det», forteller Torp til Vårt Land.

Angrer tausheten

Torp angrer nå på at han ikke fortalte om åpenbaringen med en gang, men hevder overfor avisa at han ikke våger å tie om den forferdelige åpenbaringen lenger. Det syns flere sentrale personer i kristen-Norge er dumt.

- Han hadde gjort kristendommen en større tjeneste med å tie stille. Selv om jeg i utgangspunktet tror Gud kan virke gjennom hver enkelt av oss, burde historien ha lært oss ett og annet om i hvor stor grad åpenbaringer viser seg å stemme, sier kirkerådsleder Thor Bjarne Bore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer