Advarer mot blodbad i OL

Pastor Jan Åge Torp har fått et syn. Det syns ikke kristen-Norge noe særlig om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kontroversielle pastoren i Seierskirken, Jan Åge Torp, høster storm i kristen-Norge etter at han i forrige uke advarte mot at OL i Aten kan bli et blodbad. Pastoren fikk en åpenbaring om om blodbadet tidligere i år.

Torp er med i en internasjonal bønnegruppe som ber om at OL må stoppes. Bønnegruppen mener det kan være skadelig for tv-seere, deltakere, og tilskuere å se idrettsarrangementet, fordi det har et gresk-mytologisk grunnlag.

- I første omgang valgte jeg å ikke si noe. Det var et dramatisk inntrykk, og det var allerede voldsomt nok det jeg sa om å be for å stoppe OL. Men etter å ha pratet med en av de andre deltakerne, spurte hun hvorfor jeg hadde unnlatt å si det. Deretter sa hun «dette er så viktig og alvorlig at du må si det», forteller Torp til Vårt Land.

Angrer tausheten

Torp angrer nå på at han ikke fortalte om åpenbaringen med en gang, men hevder overfor avisa at han ikke våger å tie om den forferdelige åpenbaringen lenger. Det syns flere sentrale personer i kristen-Norge er dumt.

- Han hadde gjort kristendommen en større tjeneste med å tie stille. Selv om jeg i utgangspunktet tror Gud kan virke gjennom hver enkelt av oss, burde historien ha lært oss ett og annet om i hvor stor grad åpenbaringer viser seg å stemme, sier kirkerådsleder Thor Bjarne Bore.

Biskopen i Tunsberg, Laila Riksaasen Dal, mener Torp gir folk et skjevt inntrykk av kristendommen med slike utspill. Uten at pastor Torp lar kritikken gå inn på seg. Han mener kristne ikke tar kampen mellom det gode og det onde inn over seg.

- Bibelen er en gjennomgående skildring av kampen mellom det gode og det onde, og dette må vi fortelle ikke-kristne om, sier Torp til Vårt Land.

- Jeg tror ingen kan forutse, og det kan ikke Torp heller. Dette er noe han tolker ut fra tiden og terrortrusselen, og da får han heller redegjøre for det, og ikke snakke om åpenbaringer, sier menighetsrådsleder i Ljan og kjendis-prest Per Anders Nordengen.

KONTROVERSIELL: Pastor Jan Åge Torp hevder blant annet å ha helbredet over 100 homofile. Nå advarer han mot et blodbad under OL i Aten.