Advarer mot borgervern

- Vi kan ikke ha tilstander der man slår ned hverandre nattestid, sier likestillingsministeren. Svarte i nettmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag, på selveste kvinnedagen, var Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem på nettmøte i Dagbladet.no.

Hun valgte blant annet å svare på en svært aggressiv oppfordring fra en av leserne:

«Vi er en gjeng på over 50 stk. og stigende i skrivende stund. Vi skal gå rundt i Oslos gater, og hvis vi merker noe, ser noe, kommer vi til å ta affère. "Gjengen" er elitesoldater, veltrente, og vanlige menn. Når politiet ikke kan ta svina, må vi, de normale menne passe på våre kvinner/mødre og søstre. VI kan IKKE garantere for sikkerheten til voldtektsmenne, men en ting er sikkert, de går på en smell. Håper ALLE menn tar seg en extra runde i nabolaget før de går hjem etter en bytur», skriver vedkommende.

Den «løsningen» tar Bekkemellem sterkt avstand fra, og utdyper overfor Dagbladet.no:

- Svaret på voldektsproblematikken er ikke at menn skal begynne å slå ned hverandre nattestid. Det er flott at menn i Norge blir provosert og engasjert, men med det som skildres av denne innsenderen får vi unntakstilstander i byene - det går ikke, sier statsråden.

Hun mener det er positivt at menn er oppmerksomme og vil beskytte kvinner, men understreker at det er bare én instans i Norge som skal organisere seg for å «ta» gjerningsmennene.

- Politiet må få gjøre jobben sin, sier Bekkemellem.

NETTMØTE PÅ KVINNEDAGEN: Karita Bekkemellem svarte på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere i formiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
NETTMØTE PÅ KVINNEDAGEN: Karita Bekkemellem svarte på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere i formiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer