Coronavirus og impotens:

Advarer mot «covid-penis»

Amerikanske urologer hevder at «covid-penis» er en reell bekymring for de som får sykdommen. Norsk ekspert er mer bekymret for at begrepet skal skape frykt hos norske menn.

COVID-PENIS: En gruppe amerikanske urologer advarer mot såkalt «covid-penis». En studie fra Italia viser at menn som har hatt covid har seks ganger høyere risiko for erektil dysfunksjon. Foto: Jamaludinyusuppp / Shutterstock / NTB
COVID-PENIS: En gruppe amerikanske urologer advarer mot såkalt «covid-penis». En studie fra Italia viser at menn som har hatt covid har seks ganger høyere risiko for erektil dysfunksjon. Foto: Jamaludinyusuppp / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes enkelte forskere som hevder at «covid-penis» bør være en reell bekymring.

Ifølge en gruppe amerikanske urologer har nemlig flere fått problemer med ereksjon etter at de har hatt covid-19.

I november i fjor gikk gruppa, som består av 45 urologer, ut med en offentlig advarsel der de oppfordret folk til å vaksinere seg mot covid med den hensikt om å «save the future boners».

Høyere risiko

I kunngjøringen hevder urologene at menn som har hatt covid har seks ganger høyere risiko for erektil dysfunksjon, eller «covid-penis».

De viser til en studie gjort ved Tor Vergata-universitetet i Roma, som er delfinansiert av italienske myndigheter. Studien ble ledet av Emmanuele A. Jannini, som er professor i endokrinologi og medisinsk sexologi.

Studien, som er fagfellevurdert, er publisert i det medisinske tidsskriftet Andrology. Fagfellevurdering er en metode for å kvalitetssikre forskningsbidrag, ved at flere eksperter innafor faget kritisk vurderer bidraget før publikasjon.

I studien undersøkte forskerne 100 menn, hvorav 25 av dem hadde vært covid-smittet. I gruppe som hadde hatt covid, fant de betydelig høyere forekomst av impotens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer