Advarer mot Diana-misbruk

LONDON (Dagbladet): Diana-smør, Diana-dokker, Diana-kopper, Diana-skjorter, Diana-puslespill. Alt kan bli ditt - bare du betaler for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er ikonet som ble et kassaapparat. Prinsesse Dianas død har skapt Diana-feber, og nå ønsker alle å gjøre økonomisk suksess på Dianas navn og minne. Tidligere statsminister John Major er ansatt som økonomisk rådgiver for Dianas sønner William og Harry. Nå advarer den tidligere statsministeren mot misbruk av Dianas navn og ettermæle.

Og det er slett ikke bare effekter og varer som er til salgs i Dianas minne. Hennes bror Charles Spencer skal åpne et Diana-museum på Althorp. Han skal også åpne familieeiendommen for turister - mot betaling - og han vil arrangere en forholdsvis kostbar popkonsert på Althorp i Dianas navn.

I går kom meldingen om at Prinsesse Dianas Minnefond nå er i dialog med den amerikanske dokkefabrikanten Hasbro. Det amerikanske firmaet er berømt for sine Sindy-dokker, og ønsker å bytte Sindys ansikt med Dianas ansikt.
I tillegg vil det amerikanske selskapet lage en egen Diana-garderobe for dokka, og selvsagt skal det være mulig å få kjøpt en tiara eller to.

Dette vil garantert være en pengemaskin for Minnefondet, men nå mener både politikere og venner av Diana at det får være nok.

- Minnefondet må bruke forstand, og tillate bare begrenset bruk av Dianas navn. Prinsessens rykte, og respekt for hennes minne, tilsier at hun ikke må bli en salgsvare, sier John Major.

RETT PÅ KOPPEN: Et av eksemplene på hva du kan få kjøpt av Diana-ting.