UNGE ASYLSØKERE

Advarer mot dobbel ulykke:
- Mange tror det er bare å reise tilbake til Norge nå

Afghanske «Armin» (18) frykter at de som har rømt fra Norge, vil vende tilbake etter Stortingets ferske asylvedtak , bare for å få nytt avslag. Nå advarer også Vergeforeningen.

BEKYMRET: Afghanske "Armin" flyktet fra Norge i oktober for å unndra seg en tvungen retur til Afghanistan, hvor han hevder han risikerer å bli drept. Nå bor han på et transittmottak i Spania. Han kjenner venner i både Frankrike og Spania som nå vurderer å reise tilbake til Norge. Foto: Christian Roth Christensen
BEKYMRET: Afghanske "Armin" flyktet fra Norge i oktober for å unndra seg en tvungen retur til Afghanistan, hvor han hevder han risikerer å bli drept. Nå bor han på et transittmottak i Spania. Han kjenner venner i både Frankrike og Spania som nå vurderer å reise tilbake til Norge.
Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): Tirsdag hastebehandla Stortinget et forslag fra Ap som sikrer at oktoberbarna og flere andre asylsøkere som har fått asylavslag det siste året, får sakene sine revurdert.

I flere europeiske land, sitter ungdom og unge voksne som har rømt fra landet, og som nå lurer på hva nyheten betyr for dem.

En av dem er afghanske Armin, som Dagbladet fulgte på flukten fra Norge i oktober i år.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer