Advarer mot dødelig og smittsom hundesykdom

- Flere av hundene døde 24 timer etter at symptomene dukket opp, skriver dyreklinikk.

ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AniCura dyreklinikk advarer alle hundeeiere i Oslo-området om utbrudd av en hittil ukjent og smittsom sykdom. Flere hunder skal allerede ha dødd etter å ha blitt smittet, melder dyreklinikken på egen nettside.

- Hittil kjenner vi til minst sju dødsfall som trolig står i sammenheng med smitten, og mange hunder er lagt inn med liknende symptomer. Flere av hundene har hatt et sykdomsforløp på ned til 24 timer fra symptomene har dukket opp til døden inntraff, skriver AniCura.

De smittede hundene skal ha oppholdt seg på områder sentralt i Oslo blant annet, Iladalen, Frognerparken, Bygdøy og Vettakollen.

Diaré og oppkast

Sykdommen viser seg gjennom blodig diaré og/eller oppkast samt raskt forverret allmenntilstand. AniCura vet foreløpig ikke om sykdommen skyldes bakterie eller virus, men oppfordrer alle hundeeiere om å ta med hunden til veterinær snarest om den får symptomer.

- Fortrinnsvis til et sykehus med oppstallingskapasitet, skriver de, og anbefaler samtidig hundeeiere om å holde dyra unna parker, hundejorder og andre store samlingspunkter en periode framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer