Advarer mot dødelig og smittsom hundesykdom

- Flere av hundene døde 24 timer etter at symptomene dukket opp, skriver dyreklinikk.

ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AniCura dyreklinikk advarer alle hundeeiere i Oslo-området om utbrudd av en hittil ukjent og smittsom sykdom. Flere hunder skal allerede ha dødd etter å ha blitt smittet, melder dyreklinikken på egen nettside.

- Hittil kjenner vi til minst sju dødsfall som trolig står i sammenheng med smitten, og mange hunder er lagt inn med liknende symptomer. Flere av hundene har hatt et sykdomsforløp på ned til 24 timer fra symptomene har dukket opp til døden inntraff, skriver AniCura.

De smittede hundene skal ha oppholdt seg på områder sentralt i Oslo blant annet, Iladalen, Frognerparken, Bygdøy og Vettakollen.

TRIKS: En løshund i Thailand lurer de forbipasserende trill rundt. Video: Newsflare Vis mer

Diaré og oppkast

Sykdommen viser seg gjennom blodig diaré og/eller oppkast samt raskt forverret allmenntilstand. AniCura vet foreløpig ikke om sykdommen skyldes bakterie eller virus, men oppfordrer alle hundeeiere om å ta med hunden til veterinær snarest om den får symptomer.

- Fortrinnsvis til et sykehus med oppstallingskapasitet, skriver de, og anbefaler samtidig hundeeiere om å holde dyra unna parker, hundejorder og andre store samlingspunkter en periode framover.

Trolig et virus

Sasja Rygg, kommunikasjonsansvarlig i AniCura, sier dette trolig ikke er en sykdom som kan smitte mellom hund og menneske.

- Vi kan ikke si dette med sikkerhet, ettersom vi ennå ikke vet hva slags smittestoff det er, men det er sjelden sykdommer smitter mellom hund og menneske. Noen bakterier kan det, men vi mistenker at dette er et virus grunnet det raske sykdomsforløpet, sier hun til Dagbladet.

Rygg forteller at de håper å få svar på hva slags smittestoff som forårsaker sykdommen torsdag.

Når det gjelder hundene som har dødd, opplyser Rygg om at dette har vært godt voksne hunder mellom sju og 13 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer