Advarer mot dødsbakterie i hamburgere

LONDON (NTB-Reuters): Britiske leger advarte i dag folk mot å spise rå eller dårlig stekte hamburgere på grunn av faren for smitte av dødsbakterien E. coli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske helsemyndighetenes laboratorier, som overvåker spredningen av smittsomme sykdommer, sendte ut advarselen etter å ha oppdaget 85 utbrudd av bakterien i England og Wales mellom 1994 og 1996.

Legene ber folk som spiser på restauranter om å sende maten tilbake hvis den er dårlig stekt eller kokt. Folk bør heller ikke besøke gårder som har hatt utbrudd av bakterien.

For ett år siden døde 20 mennesker som var smittet av dødsbakterien E. coli 1057 i Skottland.

E. coli-bakterien ble første gang påvist i Norge i 1996. Fordi de første sykdomstilfellene i USA på begynnelsen av 1980-tallet ble satt i forbindelse med hamburgerne fra bestemte hamburgerkjeder, går bakterien også under navnet hamburger-bakterien.